§ 18 Sosiaalityöntekijän viran täyttäminen (ID 2254, virka 1) Lastensuojelun avohuollon sosiaalityön yksikössä

Lataa 

VAKEDno-2024-2609

Päätöspäivämäärä

4.6.2024

Päätöksen tekijä

Lastensuojelun avohuollon sosiaalityön esimies

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 57 §:n mukaan toimialajohtaja, palvelualuejohtaja, tehtäväalueen päällikkö ja toimintayksikön esimies valitsee alaisensa henkilöstön.

Kuvaus

Lisätietoja antaa Noora Ahokangas-Jore **********  

Perheiden erityispalveluiden palvelualueella Lastensuojelun avohuollon sosiaalityön yksikössä on ollut kaksi (2) sosiaalityöntekijän virkaa (ID 2254, virka 1 ja virka 2) haettavana 10.5.2024–24.5.2024 välisenä aikana. Hakuilmoitus julkaistiin Laura-rekrytointijärjestelmän sivustolla, Hyvinvointialueen Avoimet työpaikat-sivustolla, TE-palveluiden sivustolla, Rekrytointi.com-sivustolla ja Duunitorin sivustolla.

Lastensuojelun avohuollon sosiaalityöntekijä työskentelee suunnitelmallisella ja suhdeperustaisella työotteella lapsen parhaaksi. Työtä tehdään yhteistyössä lapsen, hänen perheensä ja verkostonsa kanssa johtaen asiakasprosessia vastuusosiaalityöntekijän roolissa. Vantaan ja Keravan avohuollon sosiaalityössä kiinnitämme erityistä huomiota lapsen oikeuksien toteutumiseen, asiakastyön ja palveluiden vaikuttavuuteen ja suhdeperustaiseen työhön. Avoinna olevat virat sijoittuvat Tikkurilan toimipisteeseen.

Sosiaalityöntekijän viran kelpoisuusvaatimuksena on Sosiaalityöntekijä (Laki 817/2015 7§ mukainen laillistus).

Hakuilmoituksessa todettiin muina valintaa tukevina kriteereinä:

  • Viran menestyksekäs hoitaminen edellyttää mahdollisesti jo kertynyttä kokemusta lastensuojelusta tai lapsiperheiden parissa tehdystä työstä.
  • Viran menestyksekäs hoitaminen edellyttää mahdollisesti erinomaista asennetta asiakkaita ja työkavereita kohtaan sekä tiimityön taitoja.

Määräaikaan 24.05.2024 16:00 mennessä virkaa haki kaksi (2) hakijaa. Haastatteluryhmä, johon kuuluivat sosiaalityön esimiehen viransijainen ********** ja johtava sosiaalityöntekijä ********** päätti kutsua kaksi (2) hakijaa haastatteluun. Haastattelu järjestettiin 27.5.2024 Tikkurilassa. Toinen haastateltava perui haastatteluajan.

Valinta perustuu hakijoiden kelpoisuuden arviointiin, ansiovertailuun ja hakijoiden haastatteluihin. Arvioinnissa on otettu huomioon laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta ja yhdenvertaisuuslain säännökset ja kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 12 §:n syrjintäkielto. Edellä esitetyn ohella viran täyttöä ohjaavat perustuslain 125 §:n yleiset virkanimitysperusteet. Virkanimitysperusteita ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Yleisen käytännön mukaan taidolla tarkoitetaan koulutuksen ja työkokemuksen avulla hankittuja tietoja, kyky viittaa henkilön tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, kuten luontaiseen lahjakkuuteen, järjestelykykyyn, aloitteellisuuteen ja muihin vastaaviin tehtävien hoitamisen kannalta tarpeellisiin kykyihin ja koeteltu kansalaiskunto tarkoittaa yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viran hoidon kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä

Haastatteluryhmä katsoo, että ********** (jäljempänä valittu) on koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä hakemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen. ********** on kokemusta työskentelystä lastensuojelun sosiaalityöntekijänä. Valittu on siten haastatteluryhmän suorittaman kokonaisharkinnan perusteella ansioitunein viranhakijoista.

Valinta on ehdollinen siihen asti, kunnes virkaan valittu on esittänyt hyväksyttävän todistuksen terveydentilastaan sekä lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) mukaisen rekisteriotteen tai iäkkäiden kanssa työskentelevien osalta sosiaali- ja terveydenhuollon valvonnasta annetun lain (741/2023) mukaisen rikosrekisteriotteen. Viran täytössä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Virka 1 on vakinainen ja täytetään 5.6.2024 alkaen. Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimuksen (SOTE-sopimus) mukaisesti.

Päätös

Päätän

  1. ottaa ********** sosiaalityöntekijän virkaan (ID 2254, virka 1) vakinaisesti 5.6.2024 alkaen, koska hänellä on koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä hakemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen;
  2. valinta on ehdollinen siihen asti, kunnes virkaan valittu on toimittanut lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) mukaisen rekisteriotteen
  3. että viran tehtäväkohtainen palkka on 4151,37 euroa/kk.

Allekirjoitus

Noora Ahokangas-Jore, vs. Lastensuojelun avohuollon sosiaalityön esimies

Organisaatiotieto

Perheiden erityispalvelut