§ 13 Kuljetuspalvelun hankinta lastensuojelun tilapäisille oppilaskuljetuksille

Lataa 

VAKEDno-2024-1500

Päätöspäivämäärä

4.6.2024

Päätöksen tekijä

Lasten, nuorten ja perheiden toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännössä 47 §:ssä säädetään toimivallasta hankinnoissa. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla toimialajohtajan toimivaltaan.

Kuvaus

Hankinnan kohteena on kuljetuspalveluhankinta lastensuojeluperusteisten lasten tilapäisiin oppilaskuljetuksiin Vantaan ja Keravan kaupunkien kouluihin. Sopimuksen kesto on sopimuksen allekirjoituksesta (arviolta 17.6.2024) – 30.7.2026 saakka. Tilaaja varaa oikeuden jatkaa sopimuskautta kahdella (1+1) vuoden optiolla. 

Tarjouspyynnössä pyydettiin tarjousta kuljetuspalvelun kilometriperusteisesta hinnasta (alv 0 %). Hankinnan kohde ja sitä koskevat vaatimukset kuvattiin tarjouspyynnössä ja sen liitteissä. Hankintaan valitaan yksi palveluntuottaja. Hankintaa ei ole jaettu osiin, koska se ei ole hankinnan luonteen perusteella tarkoituksenmukaista. 

Tilaaja ei sitoudu hankittaviin määriin.   
 

Hankintamenettely  

Hankinta oli EU-kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankintailmoitus on julkaistu HILMA ilmoituskanavassa 16.04.2024. 

Hankintamenettelynä käytettiin avointa menettelyä. 

Tarjousaikana tarjoajilla oli mahdollisuus esittää lisäkysymyksiä tarjouspyyntöön liittyen 03.05.2024 klo: 12:00 mennessä ja esitettyihin kysymyksiin vastattiin 08.05.2024. 

Tarjousten jättämisen määräaikaan,​ 24.05.2024 klo: 12:00,​ mennessä saapui yhteensä kahdeksan (8) tarjousta.  

Tarjouksen jättivät seuraavat palveluntuottajat: Espoon Kihlakunnan Taksit EKT Oy, Logi Point Oy, Lähitaksi Oy, Mankkaan Taksi Oy, Menevä Oy, Rapiditaxi Oy, Rolly Uusimaa Oy, The Yellow Line Oy 
 

Tarjoajien soveltuvuuden tarkastaminen 

Kaikki tarjoajat täyttivät soveltuvuusvaatimukset koskien referenssejä sekä vakuuttivat täyttävänsä tarjoajan taloudelliselle tilanteelle sekä palvelun toteuttamiseen osallistuvalle henkilöstölle ja kalustolle asetetut soveltuvuusvaatimukset. Hankintayksikkö tulee tarkastamaan tarjoajan taloudellisen tilanteen ja hankintalain 80 §:n mukaiset pakolliset poissulkuperusteet ennen hankintasopimuksen tekemistä.  
 

Tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuus 

Hankintalain 79 §:n mukaan ennen tarjousten valintaa hankintayksikön on tarkistettava, että tarjous on hankintailmoituksessa ja hankinta-asiakirjoissa asetettujen vaatimusten, ehtojen ja perusteiden mukainen. Ehdokkaat tai tarjoajat, jotka eivät täytä hankintayksikön asettamia vähimmäisvaatimuksia, on suljettava tarjouskilpailusta.    

Kaikki soveltuvuusvaatimukset täyttäneiden tarjoajien tarjoukset täyttivät myös tarjouspyynnössä hankinnan kohteelle asetetut vähimmäisvaatimukset. 
 

Tarjousvertailu 

Hankinnassa valitaan tarjouspyynnön vaatimukset täyttävistä tarjouksista kokonaistaloudellisesti edullisin. Kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteena on halvin hinta. Hankinnan laadulliset ominaisuudet ovat vähimmäisvaatimuksia, joita ei pisteytetä ja joiden on toteuduttava koko sopimuskauden ajan. Laatu on huomioitu mm. tarjoajalle asetetussa referenssivaatimuksessa sekä palvelun toteuttamiseen osallistuvaan henkilöstöön ja kalustoon kohdistuvissa vaatimuksissa. 

Tarjouksia vertailtiin palvelulle ilmoitetun arvonlisäverottoman kilometriperusteisen hinnan (alv 0 %) perusteella. Hinnaltaan halvin tarjous sai täydet 100 pistettä. Muiden tarjousten pisteet laskettiin seuraavasti: (pienin annettu arvo / tarjottu arvo) * maksimipisteet. Eniten pisteitä saanut tarjoaja valitaan palveluntuottajaksi 

Tarjousvertailu ilmenee liitteestä 1 Tarjousvertailu. 
 

Sovelletut oikeusohjeet 

Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016)  
Hallintolaki (434/2003) 
Laki tilaajan selvitysvelvollisuudesta ja vastuusta ulkopuolista työvoimaa käytettäessä (1233/2006) 

Päätös

Päätän valita Logi Point Oy:n palveluntuottajaksi Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen lastensuojelun tilapäisiin oppilaskuljetuksiin. Hankinnan arvioitu kokonaisarvo on noin 2 250 000 euroa (alv. 0 %)  

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 30 §:n mukaista otto-oikeuttaan. Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella. 
 

Hankintasopimus  

Hankintasopimus syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätös perusteluineen ja valitusosoituksen tiedoksi. 

Allekirjoitus

Hanna Mikkonen, Lasten, nuorten ja perheiden palvelujen toimialajohtaja 

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue