§ 2 Perheneuvolapalvelujen lasten lännen tiimin sosiaalityöntekijän viran täyttäminen 5.8.2024 alkaen, id 2313..

Lataa 

VAKEDno-2024-2914

Päätöspäivämäärä

20.6.2024

Päätöksen tekijä

Lapsiperheiden psykososiaalisten palveluiden yksikön esimies

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 57 §:n mukaan toimialajohtaja, palvelualuejohtaja ja tehtäväalueen päällikkö ja toimintayksikön esihenkilö valitsee muun alaisensa henkilöstön. Palvelussuhteeseen ottamisessa on huomioitava kulloinkin voimassa olevat mahdolliset täyttölupamääräykset. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla toimintayksikön esihenkilön toimivaltaan. 

Kuvaus

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen Perheneuvolapalveluiden nuorten tiimin sosiaalityöntekijän virka on ollut haettavana ajalla 27.5.-10.6.2024 (www.vakehyva.fi ja www.mol.fi-sivut). 

Virkoihin ei tarvita erillistä täyttölupaa. Virkasuhteen alkaessa sosiaalityöntekijä toimii Lasten, nuorten ja perheiden palvelujen toimialueella, Perheitä tukevien palvelujen palvelualueella, Perheneuvolapalvelut yksikössä hoitaen perheneuvolan sosiaalityöntekijälle määriteltyjä tehtäviä.  

Kelpoisuusvaatimus on lain 817/2015 7 § mukainen laillistus.  

Sosiaalityöntekijän tehtävässä vaaditaan aktiivista ja itsenäistä työskentelyotetta sekä kykyä toimia moniammatillisissa tiimeissä sekä laajemmissa verkostoissa. Perheneuvolapalvelujen lasten tiimin sosiaalityöntekijältä vaaditaan voimavarakeskeistä työotetta, hyviä vuorovaikutustaitoja sekä kokemusta lasten ja heidän perheidensä kanssa työskentelystä, sekä lainsäädännön ja palveluverkostojen tuntemusta. Tehtävä vaatii myös paineensietokykyä, hyviä vuorovaikutustaitoja sekä hyvää organisointikykyä.  

Määräaikaan mennessä tehtäviä haki yhteensä viisi (5) henkilöä. Yksi (1) hakija ei täyttänyt kelpoisuusvaatimusta. Neljä (4) hakijaa haastateltiin (yksilöhaastattelut). Hakijoita haastattelivat perheneuvolapalveluiden lännen lastentiimin tiimiesihenkilö Leila Hammarberg sekä perheneuvolapalveluiden itä-pohjoisen lastentiimin tiimiesihenkilö Malin Melleri.

Hakemuksen, haastattelujen ja soveltuvuuden perusteella Anna Hietala tehtävää hakeneena täytti sosiaalityöntekijän viran menestyksellisen hoitamisen edellytykset. Hietala on perheneuvolapalveluiden lastentiimiin työskentelyyn soveltuva ja hänellä on aiempaa kokemusta kasvatus- ja perheneuvolatyöstä. Lisäksi Anna Hietalalla on monipuolinen sosiaalialan työkokemus sekä lisäkouluttautumista, josta on hyötyä työssä kasvatus- ja perheneuvonnassa.

Mikäli virkaan valittu jostain syystä ei ottaisikaan virkaa vastaan, valitaan 1 varasijalle sosiaalityöntekijä Jenni Tiwari.

Jenni Tiwarilla on myös kasvatus- ja perheneuvonnan työkokemusta, ja lisäkoulutusta mindfullnessista, ja hän käyttää työssään luovia menetelmiä.

Päätös

Päätän valita perheneuvolan sosiaalityöntekijän virkaan sosiaalityöntekijä Anna Hietalan.

Lasten (alle 18 vuotta) kanssa työskentelevien tulee ennen tehtävän vastaanottamista esittää lainmukainen ote rikosrekisteristä. 

Allekirjoitus

Kirsi Kuronen, Perheneuvolapalveluiden yksikön esihenkilö

Organisaatiotieto

Lapsiperheiden psykososiaaliset palvelut