§ 12 Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineet, sairaalasänkyjen ja patjojen vuokrauspalvelut sekä lääkinnällisen kuntoutuksen sähköisten ja ei-sähköisten huolto- ja korjauspalvelut hankinta

Lataa 

VAKEDno-2024-2512

Päätöspäivämäärä

26.6.2024

Päätöksen tekijä

Terveysasemapalvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön § 47 mukaan palvelualueen johtaja päättää alle 60 000 euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista. 

Kuvaus

Asian valmistelija: Hankinnan erityisasiantuntija Tarja Kokkonen 

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella on voimassa oleva sopimus Camp Scandinavia Oy:n kanssa apuvälineiden huolto- ja korjauspalveluista. Huolto- ja korjauspalvelun tarve on Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella jatkuvaa erityisesti Koivukylän ja Myyrmäen, mutta myös Keravan apuvälinelainaamoissa. Kyseinen sopimus päättyy 30.6.2024 ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella on kyseinen hankinta kilpailutuksessa niin, että kilpailutuksen perusteella tehtävä hankintapäätös on tarkoitus saada lainvoimaiseksi 1.9.2024 mennessä. Tämän vuoksi Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella on tarve jatkaa Camp Scandinavia Oy:n kanssa nykyistä apuvälineiden huolto- ja korjauspalveluiden sopimusta 31.8.2024 saakka, mutta kuitenkin siihen asti, että kilpailutuksen perusteella oleva hankintapäätös saa lainvoiman. ​​​​

Camp Scandinavia Oy on suostunut jatkoaikaan entisin sopimushinnoin ja ehdoin. 

Päätös

Päätän hankkia apuvälineiden huolto- ja korjauspalvelua Camp Scandinavia Oy:ltä 31.8.2024 saakka, mutta kuitenkin siihen asti, että kilpailutuksen perusteella oleva päätös saa lainvoiman. Hankinnan arvioitu kokonaisarvo on noin 40 000 euroa (alv 0 %), joten kyseessä on hankintalaissa (1397/2016) säädetyn kansallisen kynnysarvon alittavasta hankinnasta (pienhankinta), jonka vuoksi hankintaa ei kilpailuteta hankintalain mukaisesti. 

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto- oikeuttaan. Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella. 

Allekirjoitus

Hanna Ahokas, vs. terveysasemapalvelujen palvelualuejohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue