§ 46 Hankintapäätös välitysoperaattoripalvelun hankinnasta SaaS-palveluna

Lataa 

VAKEDno-2024-1749

Päätöspäivämäärä

27.6.2024

Päätöksen tekijä

Konsernipalvelujen toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016)

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosääntö 47 §

Kuvaus

1.      Hankinnan kohde         

Hankinnan kohteena on Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen Välitysoperaattoripalveluiden hankinta SaaS palveluna.

 

2.      Hankintamenettely    

Hankinta on julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, jäljempänä myös hankintalaki) 26 §:n mukainen EU-kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankintamenettelynä käytettiin avointa menettelyä.

Hankinnasta julkaistiin hankintailmoitus nro 2024-009952 HILMA-tietokannassa 22.5.2024 osoitteessa http://www.hankintailmoitukset.fi  ja TED-numero 300663-2024 diaarinumerolla VAKEDno-2024-1749.

 

3.      Sopimuskausi             

Tarjouspyynnössä on ilmoitettu, että sopimus tehdään kolmen (3) vuoden määräaikaisena, minkä jälkeen sopimuskausi jatkuu toistaiseksi voimassa olevana. Irtisanomisaika hankintayksikön puolelta on kuusi (6) kuukautta ja toimittajan kaksitoista (12) kuukautta.

 

4.      Kohde

Hankinnan kohteena on Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen Välitysoperaattoripalveluiden hankinta tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. Kilpailutuksella on haettu yhtä (1) kokonaisvastuullista toimittajaa toimittamaan palvelu SaaS-palveluna.

Kokonaispalvelun tulee sisältää tarvittavat käyttöliittymät, ohjelmat, laitteistot, varusohjelmistot, lisenssit ja ylläpito- ja tukipalvelut.

Vaatimusmäärittelyn mukaisen palvelun tulee olla käytettävissä kahdeksan (8) kuukauden sisällä sopimuksen allekirjoittamisesta.

Pakolliset optiot on ilmoitettu tarjouspyynnön vaatimusmäärittelyssä.

 

5.      Tarjoukset                   

Tarjoajat saivat esittää tarjouspyyntöä koskevia lisätietokysymyksiä 31.5.2024 klo 12:00 mennessä.  

Hankintayksikkö vastasi kysymyksiin 27.5 ja 4.6.2024.

.Määräaikaan 18.6.2024 klo 12.00 mennessä hankintayksikkö sai yhden (1) tarjouksen

-          Posti Messaging Oy

 

6.      Tarjousten käsittely

Saadun tarjouksen arviointi toteutettiin hankintalain mukaisesti noudattaen seuraavia vaiheita:

-      tarjoajien soveltuvuuden arviointi ja

-      tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden arviointi.

 

7.      Tarjoajan soveltuvuus

Tarjoajilta edellytettiin rahoitukselliseen ja taloudelliseen tilanteeseen sekä tekniseen ja ammatilliseen pätevyyteen liittyvien vaatimusten täyttämistä.

Tarjoajat täyttivät tarjoajan soveltuvuuden vaatimukset.

                         

8.      Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Tarjousten pitää olla laadittu täsmällisesti tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti.  Hankintalain mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa palvelun olevan tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukainen. Tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava tarjouskilpailusta.

Tarjouspyynnön liitteessä vaatimusmääritykset on ilmoitettu että ”Tarjotun ratkaisun on täytettävä jokainen pakolliseksi esitetyistä vaatimuksista. Mikäli tarjottu ratkaisu täyttää esitetyn vaatimuksen, tarjoaja valitse välilehden valikosta vaihtoehto ”Kyllä”. Mikäli palvelu ei täytä vaatimusta, valitse ”Ei”. Yksikin Ei-vastaus tai yhdenkin kentän tyhjäksi jättäminen pakollisiksi merkittyjen vaatimusten osalta voi olla tarjouksen hylkäysperuste.”

Posti Messaging Oy:ltä pyydettiin tarkennusta tarjoukseen. Tarkennukset pyydettiin 18.6 ja vastaukset toimitettiin pyydettyyn aikaan 19.6 mennessä. Tarkennuksien jälkeen tarjous täytti vaatimukset.

Posti Messaging Oy:n tarjous oli tarjouspyynnön mukainen.

 

9.      Vertailu

Hankinnan valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan hankintalainsäädännön mukaisesti.

Koska vain yksi (1) tarjoaja jätti tarjouksen, ei vertailua tehty.

 

10.  Esitys

Hankintayksikkö esittää, että Posti Messaging Oy valitaan edellä esitetyllä perusteella Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen Välitysoperaattoripalveluiden toimittajaksi.

 

11.  Oikeusperusteet

 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön mukaan palvelualuejohtaja päättää alle 1 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista. Sosiaali- ja terveyspalveluiden palveluhankinnoissa palvelualuejohtaja päättää kuitenkin alle 10 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista. Toimialajohtaja ja hyvinvointialuejohtaja päättävät tämän ylittävistä hankinnoista.

Päätös

Päätän, että

1.     Posti Messaging Oy valitaan edellä esitetyllä perusteella Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen Välitysoperaattoripalveluiden toimittajaksi ja todeta, että

2.     Sopimuksen ennakoitu kokonaisarvo 48 kuukaudelle on 1 450 699 € (alv 0 %), sisältäen lisätyöt 47 143 € (alv 0 %), optiot 58 350 (alv 0 %) sekä transaktiokustannuksien optiot hintaan 149 324,80 € (alv 0 %). Optioista tehdään erilliset päätökset tarvittaessa.

3.     sekä todeta, että investointien osuus 37 800 € (alv 0 %) maksetaan kustannuspaikalta 510100020 ja jatkuvat kustannukset ilman optioita 278 924,42 €/v (alv 0 %) maksetaan ostoreskontran osalta kustannuspaikalta 51220040 ja myyntireskontran osalta 512200030 kustannuspaikalta.

 

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-oikeuttaan. Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella. 

Hankintasopimus

Hankintasopimus syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätös perusteluineen ja valitusosoituksen tiedoksi. 

Allekirjoitus

Nina Linja
 
vs. konsernipalvelujen toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Tietohallinto