§ 22 Tikkurilan terveys- ja perhekeskus, teknisten alojen (paloturvallisuussuunnittelu, akustiikkasuunnittelu, kiinteiden sairaalalaitteiden suunnittelu) hankesuunnitteluvaiheen suunnittelun hankinta

Lataa 

VAKEDno-2024-2980

Päätöspäivämäärä

1.7.2024

Päätöksen tekijä

Tilakeskuspäällikkö

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 47 §:n mukaan tehtäväalueen päällikkö päättää alle 60 000 euron hankinnoista,​ sopimuksista ja sitoumuksista. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla tilakeskuspäällikön toimivaltaan. 

Kuvaus

Hankinnan kohteena on Tikkurilan terveys- ja perhekeskus -uudisrakennushankkeen hankesuunnitteluvaiheen paloturvallisuussuunnittelun, akustiikkasuunnittelun ja kiinteiden sairaalalaitteiden suunnittelun osakokonaisuudet.  

Suunnittelutoimeksiannot sisältävät RT-tehtäväluetteloiden mukaiset suunnitteluvaiheet B hankesuunnittelu – E Yleissuunnittelu tai niitä mukailevat tehtäväkokonaisuudet alojen osalta, joilta kyseisiä tehtäväluetteloja ei ole. Hankinnan sisältö ja sitä koskevat vaatimukset kuvattiin yksityiskohtaisesti tarjouspyynnössä ja sen liitteissä. 

Sopimuskauden arvioitu kesto on 8 – 11/2024.  Hankintaan ei sisälly optiota, eikä kyseessä ole dynaaminen- tai puitehankintamenettely.  

Hankinta on jaettu 3 osa-alueeseen edellä kuvattujen suunnittelualojen mukaisesti ja jokaiseen osa-alueeseen valitaan yksi (1) Palveluntuottaja. Tilaaja ei sitoudu hankittaviin määriin.   

Hankinnan arvioitu kokonaisarvo on alle 60 000 € (alv 0 %). 

 

Hankintamenettely  

Hankintaan ei sovelleta hankintalakia, (1397/2016) sillä kysymyksessä on kansallisen kynnysarvon alittava palveluhankinta.  

Tarjouspyyntö toimitettiin tarjoajille sähköpostitse 11.6.2024. Tarjouksia pyydettiin HUS Kiinteistöt Oy:n valikoiduilta puitesopimuskumppaneilta sekä muilta soveltuviksi katsotuilta tarjoajilta. Pyydettyjen tarjousten määrä suunnittelualoittain oli seuraava: paloturvallisuussuunnittelu 2 kpl, akustiikkasuunnittelu 3 kpl, kiinteiden sairaalalaitteiden suunnittelu 2 kpl.   

Tarjousaikana tarjoajilla oli mahdollisuus esittää lisäkysymyksiä ja niihin vastattiin suoraan kysymyksen esittäneille tarjoajille sähköpostitse.  

Tarjousten jättämisen määräaikaan 24.6.2024 klo 12:00​ mennessä saatiin tarjoukset osa-alueittain seuraavilta tarjoajilta: 

Paloturvallisuussuunnittelu (2 kpl): Ramboll Finland Oy, Jensen Hughes Finland Oy 

Akustiikkasuunnittelu (3 kpl): Ramboll Finland Oy, Insinööritoimisto W. Zenner Oy, Sitowise Oy 

Kiinteiden sairaalalaitteiden suunnittelu (2 kpl): Ramboll Finland Oy, Sitowise Oy

 

Tarjoajien soveltuvuuden tarkastaminen 

Tarjoajat ovat tarjouksessaan vakuuttaneet täyttävänsä tarjouspyynnössä asetetut soveltuvuusvaatimukset. Tarjoajien soveltuvuus tarkistettiin tarjouksen jätön yhteydessä. Tarjoajayritysten soveltuvuus tarkistettiin heidän tarjouksensa liitteenä toimittamiensa Luotettava kumppani -raporttien avulla. 

Tarjouspyynnössä teknisinä ja ammatillisina pätevyysvaatimuksina kysyttiin kullakin suunnittelualalla nimetyn vastaavan suunnittelijan ja vastaavan suunnittelijan varahenkilön ammatillista pätevyyttä, joka on osoitettavissa joko relevanttiin pätevyysrekisteriin kuulumisella tai relevantilla koulutuksella ja työkokemuksella. Lisäksi nimetyiltä henkilöiltä vaadittiin kokemus vastaavan kokoluokan terveydenhuollon uudisrakenteisessa referenssihankkeessa toimimisesta.  

Kaikki tarjoajat täyttivät soveltuvuudelle asetetut vaatimukset. 

 

Tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuus 

Kaikki soveltuvuusvaatimukset täyttäneiden tarjoajien tarjoukset täyttivät myös tarjouspyynnössä hankinnan kohteelle asetetut vähimmäisvaatimukset. 

 

Tarjousvertailu 

Valintaperusteena on halvin toimeksiannon osakokonaisuudelle tarjottu kattohinta (alv 0 %). Toimeksianto on tuntilaskutteinen tarjottuun kattohintaan saakka. Tarjotut kattohinnat osakokonaisuuksittain olivat: 

Paloturvallisuussuunnittelu: Ramboll Finland Oy 37 900 €, Jensen Hughes Finland Oy 12 800 € 

Akustiikkasuunnittelu: Ramboll Finland Oy 38 250 €, Insinööritoimisto W. Zenner Oy 26 000 €, Sitowise Oy 37 000 € 

Kiinteiden sairaalalaitteiden suunnittelu: Ramboll Finland Oy 14 875 €, Sitowise Oy 17 460 € 

Päätös

Päätän hankkia Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle Tikkurilan terveys- ja perhekeskuksen hankesuunnitteluvaiheen paloturvallisuussuunnittelusta, akustiikkasuunnittelusta ja kiinteiden sairaalalaitteiden suunnittelusta vastaavat suunnittelijat alla esitetyn mukaisesti. Hankinnan kokonaisarvo on 53 675 € (alv 0 %).   

- Päätän valita Jensen Hughes Finland Oy:n tarjouksen mukaisesti paloturvallisuussuunnittelun palveluntuottajaksi kattohinnalla 12 800 € (alv 0 %). 

- Päätän valita Insinööritoimisto W. Jenner Oy:n tarjouksen mukaisesti akustiikkasuunnittelun palveluntuottajaksi kattohinnalla 26 000 (alv 0 %). 

- Päätän valita Ramboll Finland Oy:n tarjouksen mukaisesti kiinteiden sairaalalaitteiden suunnittelun palveluntuottajaksi kattohinnalla 14 875 € (alv 0 %). 

 

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-oikeuttaan. Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella.

Allekirjoitus

Pasi Salo, tilakeskuspäällikkö 

Organisaatiotieto

Hankinta