§ 2 Sosiaalityöntekijän viran täyttäminen 5.8.2024 lukien

Lataa 

VAKEDno-2024-3151

Päätöspäivämäärä

11.7.2024

Päätöksen tekijä

Sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö

Päätöksen peruste

Määräaikaan mennessä tehtävää haki yhteensä kolme (3) henkilöä, jotka kaikki täyttivät tehtävän kelpoisuusehtoja. Haastatteluun kutsuttiin hakemusten perusteella kaikki kolme (3) hakijaa. Haastattelut suorittivat johtava sosiaalityöntekijä Hanna Holmberg-Soto ja sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö Henna Niskanen. Haastattelut järjestettiin 25.6.2024-27.6.2024

Valinta perustuu hakijoiden kelpoisuuden arviointiin, ansiovertailuun ja hakijoiden haastatteluihin. Arvioinnissa on otettu huomioon laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta ja yhdenvertaisuuslain säännökset ja kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 12 §:n syrjintäkielto. Edellä esitetyn ohella viran täyttöä ohjaavat perustuslain 125 §:n yleiset virkanimitysperusteet. Virkanimitysperusteita ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Yleisen käytännön mukaan taidolla tarkoitetaan koulutuksen ja työkokemuksen avulla hankittuja tietoja, kyky viittaa henkilön tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, kuten luontaiseen lahjakkuuteen, järjestelykykyyn, aloitteellisuuteen ja muihin vastaaviin tehtävien hoitamisen kannalta tarpeellisiin kykyihin ja koeteltu kansalaiskunto tarkoittaa yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viran hoidon kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä.

Haastattelijat katsovat, että yhteiskuntatieteiden maisteri Tiina Simpsonilla on koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä hakemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen.  Valinta on ehdollinen siihen asti, kunnes virkaan valittu on esittänyt hyväksyttävän todistuksen lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) mukaisen rekisteriotteen. Viran täytössä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 57 §:n mukaan toimialajohtaja, palvelualuejohtaja, tehtäväalueen päällikkö ja toimintayksikön esimies valitsee alaisensa henkilöstön.

Kuvaus

Lasten, nuorten ja perheiden palvelualueella on ollut sosiaalityöntekijän virka haettavana 28.5.2024-11.6.2024 välisenä aikana. Hakuilmoitus julkaistiin Laura-rekrytointijärjestelmän sivustolla, Hyvinvointialueen Avoimet työpaikat-sivustolla, TE-palveluiden sivustolla, Rekrytointi.com-sivustolla ja Duunitorin sivustolla.

Viransijaisuuden kelpoisuusehtona on Laki 817/2015 7§ mukainen laillistus. Virkaan valitulta edellytetään aikaisempaa kokemusta vastaavista tehtävistä.

Päätös

Päätän ottaa yhteiskuntatieteiden maisterin Tiina Simpsonin virkaan vakinaisesti 5.8.2024 alkaen koska hänellä on koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä hakemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen.
Virka on vakinainen ja täytetään 5.8.2024 alkaen. Palvelussuhteen ehdot ja tehtäväkohtainen palkka määräytyvät SOTE-sopimuksen mukaisesti. 

Allekirjoitus

Henna Niskanen, Sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö

Organisaatiotieto

Perheiden erityispalvelut