§ 13 Kannettavien hammashoitoyksiköiden hankinta

Lataa 

VAKEDno-2024-2881

Päätöspäivämäärä

11.7.2024

Päätöksen tekijä

Suun terveydenhuollon palvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 47 §:n mukaan palvelualuejohtaja päättää alle 1 miljoonan euron hankinnoista,​ sopimuksista ja sitoumuksista. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla suun terveydenhuollon palvelualuejohtajan Helena Salusjärvi-Juopperin toimivaltaan.

Kuvaus

Hankinnan kohde

Hankinnan kohteena on Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen suun terveydenhuollon liikuteltavat hammashoitoyksiköt (2 kpl), niiden määräaikaishuollot, varaosat ja takuuajan korjaukset sekä potilastuolit ja -valot. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella on ilmennyt tarve tehostaa ja laajentaa suun terveydenhuollon palveluja tarjoamalla lisää pop up -tarkastuksia koululaisille heidän kouluissaan sekä tekemällä tarkastuksia ja hoitoja asumispalveluyksiköissä niiden asukkaille. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Vantaan ja Keravan hyvinvointialue hankkii kaksi (2) kannettavaa hammashoitoyksikköä, kaksi potilastuolia ja -valoa, jotka mahdollistavat korkealaatuisten hammashoitopalvelujen tarjoamisen liikkuvasti ja joustavasti.

Kyseessä on kertahankinta ja hankintayksikkö valitsee yhden (1) toimittajan, jonka kanssa se tekee sopimuksen. Osatarjoukset eivät ole sallittuja.

Hankinnan kohde ja sitä koskevat vaatimukset kuvattiin tarjouspyynnössä ja sen liitteissä. 

Hankinnan ennakoitu arvo sopimuskauden ajalle on noin 51 800 € (alv 0%).

 

Hankintamenettely

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on julkaissut 3.7.2024 tarjouspyynnön Tarjouspalvelu.fi ilmoituskanavassa Hankintaan ei sovelleta hankintalakia, (1397/2016) sillä kysymyksessä on kansallisen kynnysarvon alittava tavarahankinta.

Tarjousten jättämisen määräaika oli 8.7.2024 klo 10:00.

Tarjousaikana tarjoajilla oli mahdollisuus esittää lisäkysymyksiä tarjouspyyntöön liittyen 28.6.2024 klo: 10:00 mennessä.

Tarjousten jättämisen määräaikaan,​ 8.7.2024 klo: 10:00,​ mennessä saapui yhteensä yksi (1) tarjous.

 

Tarjouksen jätti seuraava toimittaja:

Hammasväline Oy

 

Tarjoajien soveltuvuuden tarkastaminen

Tarjoaja on tarjouksessaan vakuuttanut täyttävänsä tarjouspyynnössä asetetut soveltuvuusvaatimukset. Hankintayksikkö tarkastaa tarjouspyynnön mukaisesti vaatimusten täyttymisen valitulta toimittajalta ennen hankintasopimuksen allekirjoittamista.

 

Tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuus

Tarjoajan tarjous täytti myös tarjouspyynnössä hankinnan kohteelle asetetut vähimmäisvaatimukset.

 

Tarjousvertailu

Valintaperusteena on kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous, hinta- laatusuhteeltaan paras. Sopimuskumppaniksi valitaan parhaan hinta-laatusuhteen tarjonnut tarjoaja. 

 

Vertailuperusteet ja painoarvot

HINTA MAX. 45 PISTETTÄ

Pisteet lasketaan kaavalla: (pienin annettu arvo/tarjottu arvo) * maksimipisteet. Halvin saa max. 45 pistettä, muut suhteessa siihen.

LAATU MAX 55 PISTETTÄ

Kohdan hankinnan kohteen kriteerit, "yhteiset kriteerit" mukaisesti;

-Melutaso: pienin db arvo 15 pistettä, muut suhteessa pienimpään kaavalla (pienin annettu arvo / tarjottu arvo) * maksimipisteet

-Maksimi imuteho: suurin l/min arvo 15 pistettä, muut suhteessa suurimpaan kaavalla (tarjottu arvo / suurin annettu arvo) * maksimipisteet

-Kompressorin käyttöpaine: suurin bar arvo 15 pistettä, muut suhteessa suurimpaan kaavalla (tarjottu arvo / suurin annettu arvo) * maksimipisteet

-Potilastuoli on helppo siirtää (siinä on pyörät): kyllä vastaus: 10 pistettä, ei vastaus: 0 pistettä.

Tarjoajan kaikki hinta- ja laatupisteet lasketaan yhteen ja se tarjoaja joka saa vertailussa eniten yhteispisteitä on tarjouskilpailun voittaja ja valitaan sopimustoimittajaksi. Tarjoajan on mahdollista saada yhteensä enintään 100 pistettä.

 

Kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen antoi Hammasväline Oy, saaden 100 pistettä.

 

Päätös

Päätän hankkia Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle 2kpl kannettavia hammashoitoyksiköitä. Hankinnan arvioitu kokonaisarvo on noin 51 800 € (alv % 0).

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto- oikeuttaan. Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella/tilaussopimuksella.

Allekirjoitus

Maria Broms, vs. suun terveydenhuollon palvelualuejohtaja

Organisaatiotieto

Järjestämisen tuki