§ 1 Etuuskäsittelijän viransijaisuuden täyttäminen id 2420

Lataa 

VAKEDno-2024-3317

Päätöspäivämäärä

26.7.2024

Päätöksen tekijä

Neuvonnan ja taloudellisen tuen palveluiden esimies

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 57 §:n mukaan aluevaltuusto päättää hyvinvointialuejohtajan ja toimialajohtajien valinnasta. Hyvinvointialuejohtaja valitsee suorat alaisensa, jotka eivät ole toimialajohtajia. Lisäksi hyvinvointialuejohtaja päättää toimialajohtajan avoimen viran hoitajan. Toimialajohtaja, palvelualuejohtaja ja tehtäväalueen päällikkö ja toimintayksikön esihenkilö valitsee muun alaisensa henkilöstön. Palvelussuhteeseen ottamisessa on huomioitava kulloinkin voimassa olevat mahdolliset täyttölupamääräykset. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla sosiaalityön esimiehen toimivaltaan.

Kuvaus

Etuuskäsittelijän vuorotteluvapaan sijaisuus on ollut haettavana 4.7.- 18.7.2024 (www.vakehyva.fi ja www.mol.fi -sivut) määräaikaisesti täytettävänä ajalle 31.7.2024 – 31.1.2025.

Virkasuhteen alkaessa etuuskäsittelijä toimii aikuissosiaalityön palvelualueella neuvonnan ja taloudellisen tuen yksikössä hoitaen etuuskäsittelijälle määriteltyjä tehtäviä.

Virasijaisuuden kelpoisuusehtona on soveltuva vähintään toisen asteen tutkinto, esimerkiksi kaupallisen alan perustutkinto tai sosiaali- ja terveysalan perustutkinto. Tehtävään valitulta edellytetään lisäksi tulostavoitteista työskentelyotetta, erittäin hyvää suomen kielen taitoa sekä hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja. Työssä tarvitaan lisäksi kykyä nopeaan itsenäiseen päätöksentekoon ja monien samanaikaisten työtehtävien hallintaan. Eduksi luetaan kokemus päätöksenteosta, hakemusten ratkaisutyöstä sekä tietojärjestelmä Apotin tuntemus.

Vuorotteluvapaan sijaisuuteen valittavan tulee olla työ- ja elinkeinotoimistossa työttömänä työnhakijana oleva, joka on ollut työttömänä työnhakijana yhdenjaksoisesti tai osissa vähintään 90 kalenteripäivää vuorotteluvapaan alkamista edeltäneiden 14 kuukauden aikana. Sijaiseksi palkattavan on oltava työttömänä työnhakijana välittömästi ennen vuorotteluvapaan alkamista. Tämä ehto ei koske alle 30-vuotiaita työ- ja elinkeinotoimistossa työttöminä työnhakijoina olevia, joiden ammatti- tai korkeakoulututkinnon suorittamisesta on kulunut enintään yksi vuosi eikä työttömiä työnhakijoita, jotka vuorotteluvapaan alkaessa ovat alle 25-vuotiaita tai yli 55-vuotiaita. Näissä tilanteissa yhdenkin päivän työttömyys riittää. Sijaiseksi ei voida palkata henkilöä, joka on päätoiminen opiskelija.  

Määräaikaan mennessä tehtävää haki yhteensä kolmekymmentä (30) henkilöä. Haastatteluun kutsuttiin hakemusten perusteella yksi (1) hakija, joka täytti sekä työvoimaviranomaisen vuorotteluvapaan sijaiselle asetun työttömyysehdon ja omasi kokemusta vastaavasta tehtävästä. Haastattelun suoritti yksikön vastaava ohjaaja Henna Niininen. Hakemusten, työkokemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvion perusteella tehtävää hakeneista henkilöistä Eeva-Kaisa Ollila täyttää parhaiten ne pätevyydet ja ominaisuudet, joita viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää. Valintapäätöksessä painaa erityisesti valittavan hakemuksessa ja haastattelussa antama vaikutelma ja aiempi kokemus vastaavasta työstä.  
 

Päätös

Päätän valita etuuskäsittelijän vuorotteluvapaan sijaisuuteen Eeva-Kaisa Ollilan 31.7.2024 alkaen määräajaksi 31.1.2025 saakka kolmen kuukauden koeajalla.

Allekirjoitus

24.7.2024
Jari Salonen
Sosiaalityön esimies
Neuvonnan ja taloudellisen tuen yksikkö

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue