Kuvaus
Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun opiskelija XXX hakee tutkimuslupaa YAMK-opinnäytetyölleen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sairaalapalvelujen yksiköiden veto- ja pitovoimatekijät.
Tutkimussuunnitelman tiivistelmä
Tutkimuksen tavoitteena on tunnistaa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sairaalapalveluiden palvelualueen vuokratyövoiman käyttöasteeseen eniten vaikuttavat henkilöstön veto- ja pitovoimatekijät sekä palvelualueen parhaat käytännöt näiden edistämiseksi. Tutkimuksen tuloksia käytetään johtamissuositusten tekemiseen palvelualueen lähijohtajille.
Tutkimus toteutetaan tehtäväaluepäälliköiden ja osastonhoitajien teemahaastatteluna sekä hoitohenkilöstölle kohdistetulla sähköisellä kyselylomakkeella Hoitotyön palvelut 1 ja Hoitotyön ja terapian palvelut 2 -tehtäväalueilla. Kyselyn tarkat kysymykset muodostuvat haastattelujen ja teoriatiedon perusteella. Opinnäytetyön sairaalapalvelujen yhteyshenkilö tarkastaa, että kyselylomakkeen lopulliset sisällöt vastaavat tarkoitusta. Aineistonkeruu tapahtuu aikavälillä 1.9.2024-28.2.2025.
Vuokratyövoiman käyttöastetieto haetaan VAKEn rekistereistä HR:n yhteyshenkilön toimesta.
Tutkimuslupahakemuksen käsittely
Tutkimuslupahakemus on saapunut Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kirjaamoon 3.7.2024. Hakemusta on täydennetty 26.8.2024. Tehdyn arvion mukaan tutkimussuunnitelmasta ja sen liiteasiakirjoista käy riittävästi ilmi hyvä tutkimuskäytäntö.
Tutkimuksesta hyvinvointialueelle aiheutuvat kustannukset
Haastatteluun osallistuminen vie 45 minuuttia työaikaa kahdelta tehtäväaluepäälliköltä ja 30min työaikaa viideltä osastonhoitajalta. Kyselyyn vastaaminen vie 7min työaikaa ja se lähetetään noin 290 hoitotyön tekijälle. Rekisteritiedon kerääminen vie vähäisesti työaikaa yhdeltä HR:n henkilöstön jäseneltä. Sairaalapalveluiden yhteyshenkilölle aiheutuu vähäisiä työaikakustannuksia kyselyn kysymysten tarkistamisesta ja lähettämisestä henkilöstölle.
Tutkijan sitoutuminen toteuttamisehtoihin
Mikäli tutkimuksen valmistuminen viivästyy, tulee siitä ilmoittaa sähköpostitse Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kirjaamoon. Tarvittaessa tulee lähettää myös tutkimusluvan jatkohakemus kirjaamoon.
Tutkija on sitoutunut siihen, ettei käytä saamiaan tietoja tutkittavan tai hänen läheistensä vahingoksi tai halventamiseksi tai sellaisten etujen loukkaamiseksi, joiden suojaksi on säädetty salassapitovelvollisuus ja tietosuojasäännöksiä eikä luovuta kerättyjä tietoja muuhun tarkoitukseen kuin mihin tutkimuslupa on myönnetty. Tutkija sitoutuu myös noudattamaan tutkimuseettisiä periaatteita sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella määriteltyjä tutkimuksen toteutusehtoja.
Tutkimuksen valmistuttua tutkimusraportti tulee toimittaa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen käyttöön sähköpostitse pdf-versiona kirjaamoon, kirjaamo@vakehyva.fi. Tutkija ilmoittaa samalla mahdollisesti syntyneen rekisteriaineiston hävittämisestä.