§ 17 Valtion erityisavustuksen hakemisen hyväksyntä Ohjaamoiden kannustinmallista

Lataa 

VAKEDno-2023-4934

Päätöspäivämäärä

21.10.2024

Päätöksen tekijä

Aikuissosiaalityön ja vammaispalvelujen toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön 33 § mukaan toimialajohtajan toimivaltaan kuuluu päättää toimialaansa koskeviin hankkeisiin osallistumisesta sekä valtionavustuksen hakemisesta.

Kuvaus

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen Aikuissosiaalityön ja vammaispalveluiden toimiala on päättänyt hakea erityisavustusta Ohjaamoiden kannustinmallista sosiaaliohjaajan palkkaamiseksi ajalle 1.11.2024-31.12.2025. Palkattavan sosiaaliohjaajan tehtävä sijoittuu Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella Aikuissosiaalityön palvelualueelle, työllisyyttä ja osallisuutta edistävien palveluiden tehtäväalueelle, Kuntouttavan työtoiminnan sosiaaliohjauksen yksikköön.

Ohjaamossa asioivilla nuorilla on haasteita, joihin aikaisilla sosiaaliohjauksen keinoilla voidaan vaikuttaa. Ohjaamossa työskentelee jo sosiaaliohjaaja, mutta lisäresurssointia työhön tarvitaan. Haettavalla hankerahoituksella on tarkoitus palkata sosiaaliohjaaja, jonka työaika on suunniteltu jaettavaksi Vantaan ja Keravan ohjaamojen kesken. Työnkuva on sama, kuin jo olemassa olevilla sosiaaliohjaajilla. Ohjaamo on tärkeä yhteistyön alusta eri toimijoiden, toimialojen ja sektoreiden väliselle yhteistyölle.

Valtion erityisavustusta myönnetään hankkeisiin, joilla vahvistetaan nuorten matalan kynnyksen Ohjaamoiden monialaisuutta. Avustusta voidaan myöntää Ohjaamoon lisäresurssina rekrytoidun sosiaali-, terveys- tai koulutusalan henkilöstön palkkakustannuksiin.

Avustuksen saajana voi olla Ohjaamotoiminnan perusteiden mukaisesta palvelusta vastaava kunta, kuntayhtymä tai hyvinvointialue.

Yhteisessä hankkeessa toimivat Vantaan ja Keravan hyvinvointialue sekä Vantaan ja Keravan kuntakokeilut (myöhemmin Vantaan työllisyysalue, Kerava-Sipoon työllisyysalue).

Päätös

Päätän hyväksyä valtion erityisavustuksen hakemisen Ohjaamoiden kannustinmallista.

Allekirjoitus

Kirsi Leväpelto, Aikuissosiaalityön ja vammaispalveluiden toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Konsernipalvelut