Pelastuslautakunta, kokous 31.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 7 Sopimuspalokuntien neuvottelukunnan asettaminen

VAKEDno-2022-342

Perustelut

Asian valmistelija: Pelastusjohtaja Jyrki Landstedt:

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen pelastuslautakunta asettaa sopimuspalokuntien neuvottelukunnan, jonka tehtävänä on edistää sopimuspalokuntien yhteistoimintaa sekä yhteydenpitoa pelastuslaitokseen kanssa. Sopimuspalokuntien edustajista valittu sopimuspalokuntien neuvottelukunta nimetään hyvinvointialueiden aluevaltuustokausittain. Pelastuslaitoksen viranhaltijat ovat neuvottelukunnassa asiantuntijajäseninä.

Sopimuspalokuntien neuvottelukunnassa jäseninä on kustakin pelastuslaitoksen alueen kunnasta yksi sopimuspalokunnan edustaja, paitsi Vantaalta on kaksi sopimuspalokunnan edustajaa, sekä heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Neuvottelukunnan jäsenet nimeää Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen pelastuslautakunta. Neuvottelukunta valitsee keskuudestaan puheenjohtajan, sihteerin ja varapuheenjohtajan.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen pelastuslautakunta pyytää Keski-Uudenmaan pelastustoimen liikelaitoksen sopimuspalokuntien neuvottelukuntaa pyytämään sopimuspalokunnilta esityksen kuntakohtaisesta sopimuspalokuntien edustajasta ja hänelle henkilökohtaisesta varajäsenestä, paitsi Vantaalta kaksi edustajaa ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen pelastuslautakunta nimeää esitysten perusteella sopimuspalokuntien neuvottelukunnan jäsenet 1.1.2023 alkavalle toimikaudelle.

Ehdotus

 Pelastuslautakunta päättää:

1)     asettaa sopimuspalokuntien neuvottelukunnan yhdeksän jäsentä, jossa yksi jäsen kustakin alueen kunnan sopimuspalokunnista ja kaksi jäsentä Vantaan kaupungin alueen sopimuspalokunnista sekä heille henkilökohtaiset varajäsenet;

2)     pyytää esitykset sopimuspalokuntien neuvottelukunnan jäsenistä 30.9.2022 mennessä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti keskustelun jälkeen.

Lisätietoja päätöksestä antaa pelastustoimen muutosjohtaja Jyrki Landstedt, jyrki.landstedt@vantaa.fi