Edunvalvontajaosto, kokous 14.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 32 HUS-yhtymän yhtymähallituksen 17.10.2022 kokouksen käsittely edunvalvontajaoston näkökulmasta

VAKEDno-2022-311

Perustelut

HUS-yhtymän yhtymähallituksen seuraava kokous pidetään maanantaina 17.10.2022. HUS-yhtymän yhtymähallituksen kokouskutsu tulee lähettää, mikäli mahdollista, vähintään viisi päivää ennen kokousta. Esityslista, joka sisältää selostuksen käsiteltävistä asioista ja ehdotukset toimielimen päätöksiksi, lähetetään kokouskutsun yhteydessä, jos erityiset syyt eivät ole esteenä. Kokouksen esitylista on oheismateriaalina.

Esityslistan julkiset asiat ovat saatavana myös HUSin verkkosivuilla osoitteessa https://hus-julkaisu.tweb.fi/ktwebscr/epj_tek_tweb.htm

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen edustajat HUS-yhtymän yhtymähallituksessa ovat:

  • jäsen Pirkko Letto, varajäsen Jukka Hako
  • jäsen Mika Kasonen, varajäsen Sirpa Peura
     

Edunvalvontajaoston tehtävänä on vastata osaltaan hyvinvointialueen edunvalvonnasta suhteessa valtionhallintoon, HUS-yhtymään, Vantaan ja Keravan kaupunkeihin sekä muihin sidosryhmiin.

Ehdotus

Edunvalvontajaosto käy keskustelua HUS-yhtymän yhtymähallituksen kokouksen 17.10.2022 käsiteltävistä asioista.

Päätös

Edunvalvontajaosto päätti yksimielisesti keskustelun jälkeen todeta, että tänään 14.10.2022 on vielä Uudenmaan hyvinvointialuejohtajien, aluehallitusten puheenjohtajien sekä Helsingin kaupungin välinen kokous, jossa käsitellään HUS-yhtymän talousarvioraamia. Tällä päätöksellä on vaikutus HUS-yhtymän talousarviokäsittelyyn. Edunvalvontajaoston näkemyksen mukaan tulevalla 17.10.2022 HUS-yhtymän yhtymähallituksen esityslistalla oleva talousarvioraamin 10 miljoonan euron lisäys suhteessa aiemmin käsiteltyyn talousarvioraamiin on hyväksyttävissä. Tehtäviltä toimenpiteiltä edellytetään kokonaisvaikutusten arviointia.

Lisätietoja päätöksestä antaa edunvalvontajaoston puheenjohtaja Maarit Raja-Aho, maarit.raja-aho@vakehyva.fi.

Kokouskäsittely

Olli Huuskonen saapui kokoukseen asian käsittelyn aikana klo 11.06.

Lauri Kaira saapui kokoukseen asian käsittelyn aikana klo 11.18.