§ 1 Terveysasemapalvelujen palvelualuejohtajan viran täyttäminen

Lataa 

VAKEDno-2022-130

Päätöspäivämäärä

27.10.2022

Päätöksen tekijä

Terveydenhuollon palvelujen toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön 51 §:n mukaan hyvinvointialuejohtaja valitsee suorat alaisensa, jotka eivät ole toimialajohtajia. Lisäksi hyvinvointialuejohtaja päättää toimialajohtajan avoimen viran hoitajan. Vuonna 2022 ennen toimialajohtajan virassaan aloittamista hyvinvointialuejohtajan toimivaltaan kuuluu päättää palvelualuejohtajien valinnasta. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla hyvinvointialuejohtajan toimivaltaan.

Kuvaus

Hyvinvointialuejohtaja on päätöksellään 5.10.2022 § 23 päättänyt terveysasemapalvelujen palvelualuejohtajan valinnasta. Valittu henkilö on kuitenkin päätöksenteon jälkeen ilmoittanut, että ei ota tehtävää vastaan.

Liikkeenluovutuksen piirissä oleville henkilöille suoritetussa ilmoittautumismenettelyssä on ilmoittautunut tehtävään myös toinen soveltuva hakija. Haku koski liikkeenluovutuksen piirissä olevaa vastaavissa johtotason tehtävissä luovuttavissa organisaatioissa työskentelevää henkilöstöä. Samalla ilmoittautumisella oli mahdollista ilmoittautua useampaan virkaan. Ilmoittautuminen alkoi viikolla 26 ja päättyi 4.8.2022. Määräaikaan 4.8.2022 mennessä virkaan ilmoittautui ilmoittautumismenettelyn kautta 2 henkilöä. Palvelualuejohtajien haastatteluihin ovat osallistuneet hyvinvointialuejohtaja, tulevat toimialajohtajat sekä HR:n edustajat.​​​​​​

Aiemmin valitun hakijan lisäksi myös hakijoista toinen eli Anna Peitola on omaa koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä ilmoittautumisen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella hyvät edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen. Tämän johdosta hänet on perusteltua valita vapautuvaan terveysasemapalvelujen palvelualuejohtajan virkaan.

Palvelualuejohtajan viran kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto, useamman vuoden johtamiskokemus, palvelualueen tai asiantuntija-alueen hyvä tuntemus sekä suomen kielen hyvä ja ruotsin kielen tyydyttävä kirjallinen ja suullinen taito. Palvelualuejohtaja vastaa palvelualueen kokonaistoiminnasta ja taloudesta: henkilöstön, toiminnan ja talouden suunnittelusta, toteutuksen ohjauksesta ja arvioinnista sekä kehittämisestä. Palvelualueen johtajan vastuulla on johtaa ja kehittää palvelualueensa ja osana toimialan johtoryhmää koko toimialan ja sitä kautta hyvinvointialueen toimintaa kokonaisvaltaisesti ja strategian mukaisesti koko alueen etu huomioiden.

Päätös

Päätän:

1. ottaa Anna Peitolan terveysasemapalvelujen palvelualuejohtajan virkaan vakinaisesti 24.10.2022 alkaen, koska hän omaa koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä ilmoittautumisen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella hyvät edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen;

2. että virkaa täytettäessä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa;


 

Allekirjoitus

Kati Liukko, terveydenhuollon palvelujen toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue