§ 36 Esitys oppilaista maanpuolustuskursseille vuonna 2023

Lataa 

VAKEDno-2022-420

Päätöspäivämäärä

2.11.2022

Päätöksen tekijä

Hyvinvointialuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 32 §:n mukaan hyvinvointialuejohtaja vastaa muiden hyvinvointialueiden kanssa tehtävästä yhteistyöstä, valtakunnallisesta ja kansainvälisestä yhteistyöstä ja edunvalvonnasta sekä viranomaisyhteistyöstä. 

Kuvaus

Etelä-Suomen aluehallintovirasto järjestää yhteistyössä puolustusvoimien kanssa vuonna 2023 kuusi alueellista maanpuolustuskurssia. Maanpuolustuskurssilla annetaan osanottajille yleiskuva Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta sekä kokonaismaanpuolustuksen eri alojen valmiudesta. Opetuksessa keskitytään aluehallinto- ja paikallistason varautumiseen yhteiskunnan häiriötilanteissa, suuronnettomuuksissa sekä sotilaallisissa uhkatilanteissa. Varautumisen osa-alueina käsitellään erityisesti sisäistä turvallisuutta, väestön toimintakykyä, puolustuskykyä, huoltovarmuutta ja infrastruktuurin toimivuutta. Kurssin turvallisuusnäkökulma on laaja ja kokonaisvaltainen. Omalta osaltaan maanpuolustuskurssit edistävät alueen viranomaisten ja muiden keskeisten toimijoiden varautumista sekä yhteistoimintaa häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on pyytänyt 15.9.2022 kirjeellään Vantaan ja Keravan hyvinvointialuetta esittämään enintään neljää (4) henkilöä vuoden 2023 kursseille ja toimittamaan esityksen 1.11.2022 mennessä. Esityksessä toivotaan huomioitavan, että maanpuolustuskurssille esitettävillä henkilöillä on ennakoitavissa vielä noin 10 vuoden työura kurssin jälkeen.

 

Päätös

Päätän esittää Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelta seuraavia henkilöitä oppilaiksi maanpuolustuskursseille 2023: 

1) Olli Huuskonen, johtajaylilääkäri

2) Mikko Hokkanen, toimialajohtaja, konsernipalvelut

3) Hanna Mikkonen, toimialajohtaja, lasten, nuorten ja perheiden palvelut

4) Riikka Liljeroos, hallintojohtaja. 

Allekirjoitus

Timo Aronkytö, hyvinvointialuejohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue