§ 10 VATI-tilausjärjestelmän testauksen, käyttäjätietoselvityksien ja käyttöönoton tuen hankinta

Lataa 

VAKEDno-2022-497

Päätöspäivämäärä

28.10.2022

Päätöksen tekijä

Hallintovalmistelujohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön § 35 mukaan valmistelujohtajien tehtävänä on päättää sopimuksista, sitoumuksista, sekä hankinnoista 40 §:n mukaisesti. Hallintosäännön § 40 mukaan valmistelujohtajat, sote-valmistelun muutosjohtaja ja pelastustoimen muutosjohtaja päättävät alle 400 000 euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista.

Kuvaus

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on ottamassa käyttöön VATI-tilausjärjestelmän. VATI on tietovarasto ja käyttöliittymä, joka kattaa ympäristöterveydenhuoltoon kuuluvat terveydensuojelulain ja elintarvikelain mukaiset tehtävät. VATIssa hallinnoidaan mm. valvontakohteita, -toimenpiteitä ja -suunnitelmia sekä tehdään näihin liittyvää seurantaa, raportointia ja kehittämistä sekä tehdään hyvinvointialueen tarviketilauksia.

VATI-tilausjärjestelmä kopioidaan Vantaan kaupungin nykyisestä versiosta ja järjestelmän käyttöönotto tähtää toiminnan jatkumiseen mahdollisimman pienin muutoksin hyvinvointialueelle. Järjestelmän käyttöönoton suhteen on kriittistä turvata hallittu käyttöönottoprojekti, jotta järjestelmä saadaan käyttöön 1.1.2023 alkaen. Hyvinvointialueen hankintavalmistelu on tunnistanut kiireellisiä tuen tarpeita tilausjärjestelmän käyttöönottoprojektia koskien, johon tarvitaan ulkopuolista konsulttiresurssia ja, jonka vuoksi tarjousta on pyydetty Deloitte Oy:lta.

Päätös

Päätän hankkia hyvinvointialueelle Deloitte oy:n tarjouksen 13.10.2022 mukaisesti (Liite 1) VATI-tilausjärjestelmän testauksen, käyttäjätietoselvityksen ja käyttöönoton tuen palvelut. Hankinnan arvioitu kokonaisarvo on 56 550 euroa, joten kyseessä on hankintalaissa (1397/2016) säädetyn kansallisen kynnysarvon alittavasta hankinnasta (pienhankinta), jonka vuoksi hankintaa ei kilpailuteta hankintalain mukaisesti.

Allekirjoitus

Mikko Hokkanen, hallintovalmistelujohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue