§ 9 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen henkilöstön muistamislahjojen hankinta

Lataa 

VAKEDno-2022-697

Päätöspäivämäärä

2.12.2022

Päätöksen tekijä

Henkilöstöjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön § 35 mukaan valmistelujohtajien tehtävänä on päättää sopimuksista, sitoumuksista, sekä hankinnoista 40 §:n mukaisesti. Hallintosäännön § 40 mukaan valmistelujohtajat, sote-valmistelun muutosjohtaja ja pelastustoimen muutosjohtaja päättävät alle 400 000 euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista. 

Kuvaus

Asian valmistelija: hankinta-asiantuntija Tytti Holm                                                  

Hankinnan kohde

Hankinnan kohteena on hyvinvointialueen HR-valmistelun tervetulolahjat hyvinvointialueen henkilöstölle. Lahjana annetaan sähköisesti toimitettava lahjakortti, arvoltaan kolmekymmentä (30) euroa (alv 0 %), jonka lahjakortin omistaja voi käyttää Toimittajan tarjouksen mukaisiin kohteisiin. Kyseessä on hankintalain (1397/2016) mukainen kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinta toteutettiin avoimella menettelyllä ns. käänteisenä kilpailutuksena. Tarjouskilpailusta julkaistiin tarjouspyyntö Hilma-ilmoituskanavassa 14.11.2022.

Kaksi (2) ehdokasta jätti tarjouksen määräaikaan 28.11.2022 klo 12.00 mennessä:

  1. Kiitoskauppa Oy
  2. Edenred Finland Oy

Hankinta on kertahankinta, jonka ennakoitu arvo on 144 000 euroa (alv 0 %).

Hankintamenettelyllä valitaan yksi (1) Toimittaja. 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden arviointi

Kaikki saapuneet tarjoukset täyttivät tarjouspyynnössä Tarjoajan soveltuvuudelle asetetut soveltuvuusvaatimukset ja hankinnan kohteelle asetetut vähimmäisvaatimukset.

Tarjousten vertailu ja päätös

Kyseessä on ns. käänteinen kilpailutus. Päätöksenteon perusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteena käytetään 100 prosenttisesti tarjottua laatua, joka tässä tarkoittaa lahjakortin arvolla 30 euroa/lahjakortti (alv 0 %) tarjotun lahjavalikoiman laajuutta.

Vertailulaatu oli määritelty tarjouspyynnössä ja vertailupisteiden muodostuminen käy ilmi hankintapäätöksen liitteenä olevasta vertailutaulukosta (Liite 1).

​​​​​Suurimman yhteenlasketun pistemäärän saanut tarjoaja valitaan tarjouskilpailun voittajaksi.

Laatuvertailu ilmenee liitteestä 1, Vertailutaulukko. Tarjousten vertailu tulee viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 7 §:n 2 momentin mukaan julkiseksi vasta, kun sopimus on tehty. Tarjoajilla on kuitenkin asianosaisina lain 11 §:n mukaan oikeus saada tieto tarjousten vertailusta.

Tarjouskilpailun voitti Kiitoskauppa Oy.

​​​​​​Hankintasopimus

Hankintasopimus syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätös perusteluineen ja valitusosoituksen tiedoksi.

Hankintasopimukseen liittyvä alihankinta

Kiitoskauppa Oy ilmoittaa tarjouksessaan, että se ei hankinnan osalta hyödynnä alihankintaa tai ryhmittymiä.

Päätös

Päätän hankkia henkilöstön muistamislahjat Kiitoskauppa Oy:ltä. Kyseessä on kertahankinta. Hankinnan arvo on noin 144 000 euroa (alv 0 %). Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-oikeuttaan. Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella.

Allekirjoitus

Anne Sivula, henkilöstöjohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue