§ 6 Kuntarahoituksen digitaaliset palvelut; lainasalkun hallintapalvelu ja talousennustesovellus

Lataa 

VAKEDno-2022-471

Päätöspäivämäärä

9.11.2022

Päätöksen tekijä

Talousjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö § 35 (Aluevaltuusto 30.8.2022)

Hallintosääntö § 40 (Aluevaltuusto 30.8.2022)

Kuvaus

Hankinnan kohteena on Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen lainasalkun ja talousennustepalvelun hallinta- ja suunnittelutyökalu, jonka avulla hyvinvointialueen tulevaa lainarahoitussalkkua voidaan hallita, analysoida ja tarkastella kokonaisuutena liitteenä olevan palvelukuvauksen mukaisesti.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on saanut tarjouksen Kuntarahoitus Oyj:lta palvelusta, jonka hinnoittelu määräytyy liitteen 2 mukaisesti. Kuntarahoitus Oyj on kuntien, Kevan ja valtion omistama rahoituslaitos, jonka tarjoamassa on kattava valikoima erilaisia rahoituspalveluja kuntasektorille, sosiaaliseen asuntotuotantoon ja tuleville hyvinvointialueille.

Kuntarahoitus Oyj:n asiakkaillensa tarjoama selainpohjainen lainasalkun hallintapalvelu sisältää asiakkaan pääsyn portaalin, sen ylläpidon ja monipuoliset palvelukuvauksessa määritetyt toiminnallisuudet sekä portaalin tukipalvelun. Kuntarahoituksen myöntämät lainat hyvinvointialueelle välittyvät järjestelmään automaattisesti. Muiden rahalaitoksien kanssa solmimistaan rahoitussopimuksista hyvinvointialue syöttää tiedot manuaalisesti. Hallintapalvelussa voidaan esimerkiksi ylläpitää rahoitussopimusten korko- ja muita rahoituskustannustietoja, lyhennys- ja maksuaikatauluja sekä annettavia takaustietoja. Työkalua voidaan hyödyntää laajalti erilaisissa lainasalkun analyyseissa päätöksenteon tukena.

Kuntarahoitus tarjoaa lisäksi osana digitaalista palvelutarjoaamansa maksutonta talousennustesovellusta, jonka avulla hyvinvointialue voi tuottaa erilaisia talousennusteita. Työkalu tulee sujuvoittamaan esimerkiksi hyvinvointialueen raportointia rahoitussalkun osalta ja yleistä markkina- ja taloustilanteen seuraamista, joiden avulla hyvinvointialue voi arvioida esimerkiksi eri talousskenaarioiden vaikutusta omiin taloudellisiin tunnuslukuihin. 

Hankinnan arvo ensimmäiselle sopimusvuodelle on 3.000,00 (kolmetuhatta) euroa (alv 0 %) toistaiseksi voimassa olevalle sopimuskaudelle, joten hankinta ei kuulu hankintalain (1397/2016) soveltamisalan piiriin kynnysarvonalittavana hankintana. Hankinnan kokonaisarvo voimassa olevan hinnaston kalleimman kategorian mukaan seuraaville vuosille laskettuna on 25.350,00 euroa.

Päätös

Päätän hankkia Kuntarahoitus Oyj:n digitaalisten palveluiden tarjoamasta lainasalkun hallintapalvelun ja talousennustesovelluksen toistaiseksi voimassa olevana sopimuksena. Tarjouksen mukainen ensimmäinen vuosihinta hyvinvointialueelle palvelulle on 3.000,00 (kolmetuhatta) euroa (alv 0 %).

 

Allekirjoitus

Talousvalmistelujohtaja Hanna Heinikainen

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue