§ 42 HUS Logistiikka Oy:lta hankittavat hoitotarvikekuljetukset

Lataa 

VAKEDno-2022-564

Päätöspäivämäärä

17.11.2022

Päätöksen tekijä

Hyvinvointialuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 40 §:n mukaan hyvinvointialuejohtaja päättää alle 1 000 000 euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla hyvinvointialuejohtajan toimivaltaan.

Kuvaus

Asian valmistelija: hankintapäällikkö Marianne Punkki

Hankinnan kohteena on hoitotarvikkeiden kuljetuspalvelut Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen Vantaalla sijaitseviin toimipisteisiin. Keravan toimipisteiden osalta palvelua tuottaa jo tällä hetkellä HUS Logistiikka, jonka vuoksi nyt kyseisessä olevassa asiassa on tarve hankkia kuljetukset vain Vantaalla sijaitseviin toimipisteisiin.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue ja HUS Logistiikka ovat neuvotelleet hyvinvointialueen tarvitsemista hoitotarvikekuljetuksista. Neuvottelut perustuvat siihen, ​että HUS Logistiikka on Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen julkista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) 15 §:ssä tarkoitettu sidosyksikkö, ​jonka vuoksi hankintaa ei kilpailuteta julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) mukaisesti.

Neuvottelujen perusteella HUS Logistiikka on antanut Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle päätöksen liitteenä olevan arvion hankinnan kohteena olevien palveluiden kustannuksista. Hankinnan ennakoitu arvo laskettuna neljälle (4) vuodelle on noin 476 000 euroa (alv 0 %). 

Hankittavaan palveluun kuuluvat kuljetusmahdollisuuksina suora-ajo, jolloin kuljetus tapahtuu suoraan HUS Logistiikan logistiikkakeskuksesta Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen toimipisteeseen. Suora-ajopalveluun kuuluu mahdollisena lisäpalveluna sisälogistiikkamaksu, mikäli HUS Logistiikka kuljettaa toimitukset toimipisteen aulaa pidemmälle tai, jos kuljetuksia on ajettava pihapiirissä useampaan rakennukseen. Hankittavaan palveluun kuuluu myös kuljetusmahdollisuutena express-palvelut, express-rahti ja express-paketti, jotka tarkoittavat yön yli rullakko/paketti toimituksia HUS Logistiikan alihankkijan terminaalin kautta Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen toimipisteeseen. Palveluun kuuluu edelleen myös Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen toimipisteistä lähtevät palautukset HUS Logistiikkakeskukselle suora-ajojen yhteydessä.

Päätös

Päätän hankkia hoitotarvikkeiden kuljetukset HUS Logistiikalta 1.1.2023 alkaen toistaiseksi voimassa olevalle sopimuskaudelle.

Allekirjoitus

Timo Aronkytö, hyvinvointialuejohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue