§ 44 Täyttölupamenettelyn aloittaminen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella 1.12.2022 alkaen

Lataa 

VAKEDno-2022-707

Päätöspäivämäärä

8.12.2022

Päätöksen tekijä

Hyvinvointialuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 52 §:n mukaan hyvinvointialuejohtajalla tai hänen määräämällään on oikeus päättää viran täyttökiellosta sekä antaa kielto palkata työntekijöitä hyvinvointialueen palvelukseen. Täyttölupamenettelyn aloittamisesta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla hyvinvointialuejohtajan toimivaltaan.

Kuvaus

Henkilöstön rekrytoinneissa on tarkoituksenmukaista käyttää hyvinvointialueen käynnistymisvaiheessa osassa tehtäviä täyttölupamenettelyä. Täyttöluvan käsittelyn yhteydessä varmistetaan rekrytointitarpeen lisäksi myös ao. tehtävän tehtäväkohtaisen palkan, nimikkeen ja tehtäväkuvan ajantasaisuus sekä varmistetaan ennen ulkoista rekrytointia, ettei tehtävään ole terveydellisin tai tehtäväjärjestelyistä johtuvin syin uudelleensijoitettavaa. Tulevaisuudessa täyttölupamenettelyä on tarkoitus keventää tai jopa luopua täyttölupamenettelystä asteittain.

Täyttölupakäytäntö perustuu Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 52 §:n, jonka mukaan hyvinvointialuejohtajalla tai hänen määräämällään on oikeus päättää viran täyttökiellosta sekä antaa kielto palkata työntekijöitä hyvinvointialueen palvelukseen.

Täyttölupaesitys lähetetään esihenkilölinjaa pitkin hyvinvointialueen henkilöstöpalveluihin, joka täyttöluvan tarkistamisen jälkeen välittää sen edelleen toimialajohtajalle hyväksyttäväksi. Myönnetty täyttölupa on voimassa 6 kuukautta.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen täyttölupamenettely koskee seuraavia tehtäviä:

  1.  Kaikki johto-, päällikkö- ja esihenkilötehtävät kaikilla toimialoilla.
  2.  Kaikki toimisto- ja hallinto-, ICT- ja asiantuntijatehtävät kaikilla toimialoilla
  3.  Kaikki ns. hinnoittelemattomat tehtävät, joille ei ole määritelty työ- ja virkaehtosopimuksen mukaista hinnoittelua pois lukien psykologit.
  4.  Kaikki sellaiset tehtävät kaikilla toimialoilla, joita ei ole huomioitu hyvinvointialueen henkilöstösuunnitelmassa ja talousarviossa.

Toimivalta täyttöluvan myöntämiseen on toimialajohtajalla henkilöstöhallinnon käsittelyn jälkeen.

Päätös

Päätän:

  1. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen 1.12.2022 alkavasta täyttölupamenettelystä edellä kuvatusti 1.1.2023 tai sen jälkeen alkavien tehtävien osalta;
  2. että henkilöstöjohtaja antaa tarkemmat ohjeet täyttölupamenettelyn toteuttamiseksi.

Allekirjoitus

Timo Aronkytö, hyvinvointialuejohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue