§ 19 Henkilöstövuokrauksen hankinta erityisasumisen yksiköt lähihoitajat

Lataa 

VAKEDno-2022-743

Päätöspäivämäärä

16.12.2022

Päätöksen tekijä

Henkilöstöjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön § 35 mukaan valmistelujohtajien tehtävänä on päättää sopimuksista, sitoumuksista, sekä hankinnoista 42 §:n mukaisesti. Hallintosäännön § 42 mukaan valmistelujohtajat, sote-valmistelun muutosjohtaja ja pelastustoimen muutosjohtaja päättävät alle 400 000 euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista. 

Kuvaus

Asian valmistelija: Hankinta-asiantuntija Tytti Holm           

Hankinnan kohde ja hankintamenettely  

Hankinnan kohteena on sosiaali- ja terveysalan henkilöstövuokraus (7 lähihoitajaa) Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle erityisasumisen yksiköihin ajalle 30.1.-2.4.2023 + 2 kk optio.  

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on liittynyt Hansel Oy:n Sote-alan henkilöstövuokraus 2021–2025 - dynaamiseen puitejärjestelyyn. Tämä hankinta on toteutettu kyseisen dynaamisen puitejärjestelyn sisäisenä kilpailutuksena. Kilpailutus toteutettiin sähköistä kilpailutusratkaisua käyttäen. Tarjouspyyntö on julkaistu dynaamiseen puitejärjestelyyn hyväksyttyjen sopimustoimittajien saataville 21.11.2022. Tarjouksia saapui tarjouspyynnössä asetettuun tarjousten jättämiselle varattuun määräaikaan 7.12.2022, klo 15.00 mennessä neljältätoista (14 kpl) tarjoajalta:  

1.   SuperHoiva Oy

2.   Medikumppani Oy

3.   Hoiwa Oy

4.   Dream Team AH Oy

5.   Medizone Oy

6.   MEDIVIDA Oy

7.   FenixCare Oy

8.   Kotipalvelu Eve Oy

9.   Hoivateho palvelut Oy

10.  Välitysklinikka Oy

11.  Hyvän Hoidon Palvelut Oy

12.  Kultaiset hoitajat Oy

13.  Suomen Kotilääkäripalvelu Oy

14.  Sam's Care Oy

Hankintamenettelyllä valitaan yksi (1) Toimittaja.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden arviointi  

Tarjousten tarkastamisessa todettiin, että Medivida Oy:n, Kotipalvelu Eve Oy:n, Suomen Kotilääkäripalvelu Oy:n ja Sam's Care Oy:n  tarjoukset eivät täytä tarjouspyynnössä asetettuja vähimmäisvaatimuksia. 

Tarjouspyynnössä oli vaadittu, että hoitajat tulee nimetä tarjouslomakkeella. Medivida Oy:n ja  Sam's Care Oy:n tarjouksissa hoitajia ei ollut nimetty tarjouspyynnön mukaisesti, jonka vuoksi ne eivät täytä tarjouspyynnössä asetettuja vähimmäisvaatimuksia.  

Tarjouspyynnössä oli vaadittu, että hoitajia tarjotaan 7 henkilöä. Suomen Kotilääkäripalvelu Oy tarjouksessa hoitajia oli tarjottu vain yksi (1) henkilö, jonka vuoksi tarjous ei täytä tarjouspyynnössä asetettuja vähimmäisvaatimuksia.

Tarjouspyynnön mukaisesti tarjoajien tuli toimittaa täydennetty tarjouslomake osallistuakseen tarjouskilpailuun.  Kotipalvelu Eve Oy ei toimittanut vaadittua liitettä, jonka vuoksi tarjous ei ollut tarjouspyynnön mukainen.

Hankintalain (1397/2016) 104 §:n mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjoamansa tavaran ja palvelun olevan tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukainen. Hankintailmoitusta, tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava pois tarjouskilpailusta. Oikeuskäytännössä on vakiintuneesti katsottu, että hankintayksikön on tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun vuoksi hylättävä tarjouspyynnön vastaiset tarjoukset, ja että tarjoaja vastaa tarjouksensa sisällöstä. Tarjouksia arvioidaan ainoastaan niistä ilmenevien tietojen perusteella. 

Tarjousten vertailu ja päätös  

Päätöksenteon perusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteena käytetään halvinta hintaa, koska hankinnan kohteen laatutekijät on varmistettu hankinnalle asetetuilla vähimmäisvaatimuksilla. Halvimman hinnan antanut tarjoaja valitaan sopimustoimittajaksi.   

Hintavertailu ilmenee liitteestä 1 Hintavertailutaulukko.

Tarjouskilpailussa sopimustoimittajaksi valitaan SuperHoiva Oy.

Hankintasopimus  

Vantaan ja Keravan hyvinvointialuetta ja Palveluntuottajaa sitova sopimus ei synny tämän päätöksen tiedoksiannolla vaan vasta, kun osapuolet ovat allekirjoittaneet asiasta sopimuksen. Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätös perusteluineen ja valitusosoituksen tiedoksi. 

Hankintasopimukseen liittyvä alihankinta  

SuperHoiva Oy ilmoittaa tarjouksessaan, että se ei hankinnan osalta hyödynnä alihankintaa tai ryhmittymiä. 

Päätös

Päätän hankkia sote-alan henkilöstövuokrausta (Henkilöstövuokrauksen kilpailutus 112022/6) SuperHoiva Oy:ltä sopimuskauden 30.1.-2.4.2023 + (mahdollinen 2 kk optio) ajalle. Hankinnan arvo laskettuna sopimusajalle 30.1.-2.4.2023 ja kahden (2) kuukauden optio mukaan lukien on tarjouskilpailun voittaneen tarjouksen perusteella noin 142 000 euroa (alv. 0 %).   

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-oikeuttaan. 

  

Allekirjoitus

Anne Sivula, henkilöstöjohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue