§ 1 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen vanhusten päivätoiminnan kuljetusten hankinta Keravalle RollyGroup Oy:ltä

Lataa 

VAKEDno-2022-733

Päätöspäivämäärä

19.12.2022

Päätöksen tekijä

Vanhuspalvelujen toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön § 35 mukaan valmistelujohtajien tehtävänä on päättää sopimuksista, sitoumuksista, sekä hankinnoista 40 §:n mukaisesti. Hallintosäännön § 40 mukaan valmistelujohtajat, sote-valmistelun muutosjohtaja ja pelastustoimen muutosjohtaja päättävät alle 400 000 euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista. Hallintosäännön 36 §:n mukaan loppuvuonna 2022 valmistelujohtajan toimivaltaa sovelletaan myös toimialajohtajiin.

Kuvaus

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aloittaessa toimintansa 1.1.2023 Vantaalla on kilpailutetut kuljetukset vanhusten päivätoimintaan, mutta Keravalla ei. Hyvinvointialueen tulee mahdollistaa tasavertaiset palvelut asukkailleen, joten kuljetukset vanhusten päivätoimintaan hankitaan aluksi suorahankintana Keravalle koko hyvinvointialueen kattavien kuljetusten kilpailutuksen ajaksi.

Keravan vanhusten päivätoimintaan osallistuu noin 15 henkilöä/päivä, ja asiakkaat vaihtuvat viikon eri päivinä. Päivätoimintaa järjestetään ja tarve kuljetuksille on kaikkina arkipäivinä. Suurin osa päivätoimintaan osallistuvista asiakkaista käyttää liikkumisensa tukena apuvälineitä, mikä edellyttää toimittajalta niiden kuljetukseen varusteltua kalustoa, siirtymisissä avustamista sekä riittävän ajan varaamista siirtymisiin.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen vanhusten päivätoiminnan kuljetusten kilpailutus on valmistelussa ja nyt kyseessä olevassa asiassa hankitaan Keravan päivätoiminnan asiakkaille kuljetukset suorahankintana hankintalain (1397/2016) kynnysarvon ylittävän kilpailutuksen valmistelun ajaksi.

Kuljetusten suorahankintaa varten on kartoitettu eri vaihtoehtoja ja toimittajia. Kartoituksen perusteella kuljetukset on päädytty hankkimaan RollyGroup Oy:ltä. RollyGroup Oy on antanut 24.11.2022 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle tämän päätöksen liitteenä olevan tarjouksen hankinnan kohteena olevien kuljetusten hinnasta. Hankinnan ennakoitu arvo laskettuna ajalle 1.1.-31.5.2023 on noin 58 710 euroa (alv 0 %).

Päätös

Päätän hankkia vanhusten päivätoiminnan kuljetukset Keravalle ajalle 1.1.-31.5.2023 RollyGroup Oy:ltä. Hankinnan arvioitu kokonaisarvo on 58 710 euroa (alv. 0 %), joten kyse on hankintalaissa (1397/2016) säädetyn kansallisen kynnysarvon alittavasta hankinnasta (pienhankinta), jonka vuoksi hankintaa ei kilpailuteta hankintalain mukaisesti. Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-oikeuttaan. Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella.

Allekirjoitus

Minna Lahnalampi-Lahtinen, vanhusten palvelujen toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue