§ 2 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kylmäkonttien hankinta

Lataa 

VAKEDno-2022-921

Päätöspäivämäärä

30.12.2022

Päätöksen tekijä

Terveydenhuollon palvelujen toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön § 42 mukaan valmistelujohtajat, sote-valmistelun muutosjohtaja ja pelastustoimen muutosjohtaja päättävät alle 400 000 euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista. Hallintosäännön 36 §:n mukaan loppuvuonna 2022 valmistelujohtajan toimivaltaa sovelletaan myös toimialajohtajiin.

Kuvaus

Asian valmistelija: hankinnan erityisasiantuntija Anna-Elina Kyllönen

Hankinnan kohde ja hankintamenettely

Vantaalaisia vainajia on kuljetettu Jorvin sairaalan HUS Asvian kylmiöön, mikäli vainajien säilytystilat Vantaalla ovat olleet täynnä. HUS Asvian kylmiö tullaan kuitenkin remontoimaan ja siksi se on käytettävissä enää tammikuun 2023 loppuun saakka, jonka vuoksi Vantaan ja Keravan hyvinvointialue hankkii kaksi (2) kylmäkonttia vainajien säilytykseen sellaisia tilanteita varten, jolloin hyvinvointialueen vainajien säilytystilat ovat täynnä.

Konttien hankintaa varten on kartoitettu eri vaihtoehtoja ja toimittajia. Kartoituksen perusteella, hintataso ja toimitusajat huomioon ottaen, kylmäkontit on päädytty hankkimaan Oulun Konttivuokraus Oy:ltä.  Konttivuokraus Oy on antanut 12.12.2022 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle tämän päätöksen liitteenä olevan tarjouksen hankinnan kohteena olevien kylmäkonttien hinnasta. Hankinnan ennakoitu arvo on 48 115 euroa (alv 0 %) sisältäen konttien toimituskustannukset.

Päätös

Päätän hankkia kylmäkontit Oulun Konttivuokraus Oy:ltä. Hankinnan arvioitu kokonaisarvo on 48 115 euroa (alv 0 %), joten kyseessä on hankintalaissa (1397/2016) säädetyn kansallisen kynnysarvon alittavasta hankinnasta (pienhankinta), jonka vuoksi hankintaa ei kilpailuteta hankintalain mukaisesti.

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön mukaista otto-oikeuttaan. Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella.

Allekirjoitus

Kati Liukko, terveydenhuollon palvelujen toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue