§ 1 Osastonhoitajan viran sijaisuuden täyttäminen 

Lataa 

VAKEDno-2022-130

Päätöspäivämäärä

1.1.2023

Päätöksen tekijä

Terveysasemapalvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 51 §:n mukaan aluevaltuusto päättää hyvinvointialuejohtajan ja toimialajohtajien valinnasta. Hyvinvointialuejohtaja valitsee suorat alaisensa, jotka eivät ole toimialajohtajia. Lisäksi hyvinvointialuejohtaja päättää toimialajohtajan avoimen viran hoitajan. Vuonna 2022 ennen toimialajohtajan virassaan aloittamista hyvinvointialuejohtajan toimivaltaan kuuluu päättää palvelualuejohtajien valinnasta. Toimialajohtaja, palvelualuejohtaja ja tehtäväalueen päällikkö ja toimintayksikön esihenkilö valitsee alaisensa muun alaisensa henkilöstön. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla palvelualuejohtajan toimivaltaan.

Kuvaus

Osastonhoitajan määräaikainen viransijaisuus on ollut haettavana 9.12.-23.12.2022 www.vakehyva.fi, www.rekrytointi.com ja www.mol.fi -sivuilla, määräaikaisena täytettäväksi 2.1.2023 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Virkasuhteen alkaessa osastonhoitaja toimii Terveydenhuollon palvelualueella Tikkurilan terveysasemapalveluissa hoitaen hänelle määriteltyjä osastonhoitajan tehtäviä. Osastonhoitaja vastaa vastuualueensa toiminnasta, toiminnan suunnittelusta, arvioinnista ja kehittämisestä yhdessä muiden esihenkilöiden ja vastuualuepäällikön kanssa. Osastonhoitaja toimii henkilökunnan esihenkilönä ja vastaa henkilöstöhallinnosta, taloudesta ja toiminnan organisoinnista sekä henkilöstön työnjohtamisesta, työn ja osaamisen kehittämisestä. Osastonhoitaja kuuluu aluejohtoryhmään muiden esihenkilöiden kanssa. Yhtenä vastuualueena on työttömien terveysneuvonnan ja toimintakyvyn tukemisen palvelumallien kehittäminen yhteistyössä henkilöstön kanssa.

Viran kelpoisuusehtona on tehtävään soveltuva sosiaali- ja terveysalan korkeakoulututkinto tai vastaava aikaisempi tutkinto sekä riittävä johtamistaito. Tehtävään valitulta edellytetään lisäksi hyväksyttävä työterveyshuollon todistus terveydentilasta. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää myös riittävää kokemusta johtamisesta muutoksen keskellä, kokemusta toimintamallien uudistamisesta sekä digitaalisten toimintamallien edistämisestä. Osastonhoitajan virassa tarvitaan myös kykyä tehdä nopeitakin päätöksiä ja toimia muuttuvissa tilanteissa. Eduksi luetaan Apotti-potilastietojärjestelmäosaaminen, kyky kehittää toimintaa yhteistyössä eri ammattiryhmien kesken, paineensietokyky ja valmius tukea työntekijöitä muuttuvassa toimintaympäristössä. Arvostamme itseohjautuvaa työotetta, joustavuutta, organisointikykyä ja hyviä yhteistyötaitoja.

Määräaikaan mennessä tehtävää haki yhteensä seitsemän (7)) henkilöä, joista kelpoisuusehdot täytti seitsemän (7) henkilöä. Haastatteluun kutsuttiin hakemusten perusteella kolme (3) hakijaa. Haastattelut suorittivat palvelupäällikkö Kirsi Varonen ja terveyspalvelupäällikkö Saara Ansamaa. Hakemusten, työkokemuksen ja haastattelujen perusteella tehdyn kokonaisarvion perusteella tehtävää hakeneista henkilöistä Nelly Etelämäki täyttää parhaiten ne pätevyydet ja ominaisuudet, joita viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää. Valintapäätöksessä painaa erityisesti valittavan vahva substanssiosaaminen.
 

Päätös

Päätän valita osastonhoitajan määräaikaiseen viransijaisuuteen 31.12.2023 saakka Nelly Etelämäen.

Allekirjoitus

Anna Peitola, Terveysasemapalvelujen palvelualuejohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue