§ 46 Autoedun myöntäminen terveydenhuollon palvelujen toimialajohtajalle

Lataa 

VAKEDno-2022-227

Päätöspäivämäärä

14.12.2022

Päätöksen tekijä

Hyvinvointialuejohtaja

Päätöksen peruste

Aluehallituksen delegointipäätös 16.8.2022 §139.

Kuvaus

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluevaltuusto on kokouksessaan 18.6.2022 § 60 valinnut Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen  terveydenhuollon palvelujen toimialajohtajaksi Kati Liukon. Lisäksi aluevaltuusto päätti, että terveydenhuollon palvelujen toimialajohtajan kokonaispalkka on 9 900 euroa kuukaudessa. 

Aluehallitus on kokouksessaan 16.8.22 §139 päättänyt delegoida hyvinvointialuejohtajalle autoedun myöntämistä koskevan päätösvallan vaativissa ja ylimmissä johtamistehtävissä toimiville viranhaltijoille sekä linjata hyvinvointialueen autoetuperiaatteet seuraavasti: 

  1. vaativissa ja ylimmissä johtamistehtävissä toimiville viranhaltijoille voidaan myöntää vapaa autoetu silloin, kun virkatehtävien hoitamisen arvioidaan edellyttävän mahdollisuutta sujuvaan liikkumiseen koko hyvinvointialueella. Autoetu on tehtäväsidonnainen eli tiettyyn tehtävään myönnetty autoetumahdollisuus on voimassa viranhaltijan vaihtumisesta riippumatta; 

  1. autoetu annetaan hyvinvointialuejohtajaa lukuun ottamatta osana kokonaispalkkaa, jolloin autoedun verotusarvo vähentää rahana maksettavaa kokonaispalkkaa; 

  1. autoedun myöntämisessä ja autoetuautojen valintaa rajoittaen huomioidaan ympäristölliset näkökohdat, jotka määritellään hyvinvointialuejohtajan päättämissä tarkemmissa ohjeissa ja 

  1. hyvinvointialuejohtaja antaa erikseen tarkemmat ohjeet tämän päätöksen täytäntöönpanosta, autoedun antamisesta ja autoedun ehdoista. 

 

Terveydenhuollon palvelujen toimialajohtaja Kati Liukko on aloittanut virassaan 3.10.2022. 

Hyvinvointialueen sopimuskumppani Arval Oy:ltä on pyydetty tarjous terveydenhuollon palvelujen toimialajohtajan leasing-autosta. Tarjouksessa vapaan autoedun verotusarvo on 800e kuukaudessa. Autoedun verotusarvo vähentää rahana maksettavaa kokonaispalkkaa.  

Päätös

Päätän myöntää terveydenhuollon palvelujen toimialajohtajalle autoedun ylläkuvatusti 3.10.2022 alkaen. Autoetu on tehtäväsidonnainen eli tiettyyn tehtävään myönnetty autoetumahdollisuus on voimassa viranhaltijan vaihtumisesta riippumatta.  

Allekirjoitus

Timo Aronkytö, hyvinvointialuejohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue