§ 1 Sairaalapalvelujen osastonhoitajan viran täyttäminen

Lataa 

VAKEDno-2023-201

Päätöspäivämäärä

25.1.2023

Päätöksen tekijä

Hoitotyön palvelun tehtäväaluepäällikkö 1

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 34 §:n mukaan tehtäväalueen päällikkö vastaa tehtäväalueen toiminnasta ja taloudesta sekä johtaa ja kehittää toimintaa hyvinvointialuestrategian mukaisesti palvelualuejohtajan alaisuudessa.

Kuvaus

Vantaan Keravan hyvinvointialueen Kotisairaalan osastonhoitajan virka on ollut haettavana 2.12.2022 klo 16.00 mennessä (www.vantaa.fi ja www.mol.fi -sivut) täytettäväksi 2.1.2023 alkaen.

Osastonhoitajan viran kelpoisuusehtona on laki 817/2015 8 § tai 559/1994 5 § mukainen laillistus sekä riittävä johtamistaito. Osastonhoitaja vastaa toimintayksikön toiminnasta ja taloudesta ja henkilöstöstä,​ toiminnan ohjauksesta ja arvioinnista sekä kehittämisestä. Osastonhoitajan vastuulla on lähijohtaa ja kehittää toimintayksikköään osana tehtäväalueen johtoryhmää koko palvelualueen ja sitä kautta hyvinvointialueen toimialan toimintaa kokonaisvaltaisesti ja strategian mukaisesti koko alueen etu huomioiden.

Hakuilmoituksessa esitetyn ohella viran täyttöä ohjaavat perustuslain 125 §:n yleiset virkanimitysperusteet. Näitä ovat taito,​ kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Yleisen käytännön mukaan taidolla tarkoitetaan koulutuksen ja työkokemuksen avulla hankittuja tietoja,​ kyky viittaa henkilön tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin,​ kuten luontaiseen lahjakkuuteen,​ järjestelykykyyn,​ aloitteellisuuteen ja muihin vastaaviin tehtävien hoitamisen kannalta tarpeellisiin kykyihin ja koeteltu kansalaiskunto tarkoittaa yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viran hoidon kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä.

Määräaikaan mennessä virkaa haki yhteensä neljä (4) henkilöä. Haastatteluun kutsuttiin kaksi (2) hakijaa. Haastattelijoina toimivat ylihoitaja Tarja Mietola-Koivisto ja henkilöstöasiantuntija Petra Åberg. Henkilöarviointi tehtiin kahdelle (2) hakijoista. Kokonaisarvion perusteella virkoja hakeneista henkilöistä parhaiten ne pätevyydet ja ominaisuudet,​ joita viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää täyttää Katariina Stenman.

 

Päätös

Päätän ottaa Katariina Stenmanin sairaalapalvelujen osastonhoitajan (VAKE kotisairaala) virkaan 30.1.2023 alkaen toistaiseksi. Hän omaa koulutuksensa,​ työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen. 

Viran koeaika on kuusi kuukautta. Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48§:n mukaista rokotussuojaa. Virkaan valitun on esitettävä hyväksyttävä työterveyshuollon todistus terveydentilastaan mahdollisimman pian, viimeistään koeajan kuluessa.

Allekirjoitus

Tarja Mietola-Koivisto, Tehtäväaluepäällikkö hoitotyönpalvelut 1

Organisaatiotieto

Terveydenhuollon palvelut