Edunvalvontajaosto, kokous 12.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 HUS-yhtymän yhtymähallituksen 16.1.2023 kokouksen käsittely edunvalvontajaoston näkökulmasta

VAKEDno-2023-72

Perustelut

HUS-yhtymän yhtymähallituksen seuraava kokous pidetään maanantaina 16.1.2023. HUS-yhtymän yhtymähallituksen kokouskutsu tulee lähettää, mikäli mahdollista, vähintään viisi päivää ennen kokousta. Esityslista, joka sisältää selostuksen käsiteltävistä asioista ja ehdotukset toimielimen päätöksiksi, lähetetään kokouskutsun yhteydessä, jos erityiset syyt eivät ole esteenä. Kokouksen esitylista julkaistaan siten viimeistään keskiviikkona 11.1.2023.

Esityslistan julkiset asiat ovat saatavilla myös HUSin verkkosivuilla osoitteessa https://hus-julkaisu.tweb.fi/ktwebscr/epj_tek_tweb.htm

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen edustajat HUS-yhtymän yhtymähallituksessa ovat:

  • jäsen Pirkko Letto, varajäsen Jukka Hako
  • jäsen Mika Kasonen, varajäsen Sirpa Peura
     

Edunvalvontajaoston tehtävänä on vastata osaltaan hyvinvointialueen edunvalvonnasta suhteessa valtionhallintoon, HUS-yhtymään, Vantaan ja Keravan kaupunkeihin sekä muihin sidosryhmiin.

Ehdotus

Edunvalvontajaosto käy keskustelua HUS-yhtymän yhtymähallituksen kokouksen 16.1.2023 käsiteltävistä asioista.

Päätös

Edunvalvontajaosto kävi keskustelua HUS-yhtymän yhtymähallituksen kokouksen 16.1.2023 käsiteltävistä asioista.

Edunvalvontajaosto toteaa Laakson yhteissairaalan hankesuunnitelmaa koskien, että edunvalvontajaoston näkemyksen mukaan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen psykiatriset potilaat on tarkoituksenmukaista hoitaa Peijaksen sairaalassa ja Peijaksen kampuksen aikataulu ei voi viivästyä eikä laajuus pienentyä suunnitellusta. Vantaan ja Keravan hyvinvointialue edellyttää, että psykiatrinen hoito Peijaksessa turvataan ja hyvinvointialueen asukkaat saavat tarvitsemansa psykiatrisen hoidon Peijaksessa. Laakson yhteissairaalan hankesuunnitelman kustannukset eivät saa nousta nyt suunnitellusta yleistä kustannustason nousua enempää.

Hyvil Oy:n osakemerkinnän osalta Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluehallitus ei ole vielä osaltaan käsitellyt Hyvil Oy:n osakemerkintää, minkä vuoksi edunvalvontajaosto näkee perustelluksi, että asiassa otettaisiin aikalisä myös HUS-yhtymän yhtymähallituksessa.

Lisätietoja päätöksestä antaa edunvalvontajaoston puheenjohtaja Maarit Raja-Aho, maarit.raja-aho@vakehyva.fi.