§ 1 Korson terveysaseman ylilääkärin virkavalinta

Lataa 

VAKEDno-2023-201

Päätöspäivämäärä

13.2.2023

Päätöksen tekijä

Tehtäväaluepäällikkö Terveysasemapalvelut 1

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön § 57 mukaan toimialajohtaja, palvelualuejohtaja ja tehtäväalueen päällikkö ja toimintayksikön esihenkilö valitsee alaisensa henkilöstön.

Kuvaus

Vantaan Keravan hyvinvointialueen Korson terveysaseman ylilääkärin virka on ollut haettavana 10.2.2023 klo 16.00 mennessä (www.vakehyva.fi ja duunitori.fi)  täytettäväksi 13.2.2023 tai sopimuksen mukaan alkaen.  

Kelpoisuusvaatimuksena ylilääkärin virkaan on oikeus harjoittaa yleislääkärin ammattia itsenäisesti laillistettuna ammattihenkilönä (Laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä 559/94 4 §) ja soveltuvan alan erikoislääkäritutkinto.  

817/2015 8 § tai 559/1994 5 § mukainen laillistus sekä riittävä johtamistaito. Ylilääkäri vastaa toimintayksikön toiminnasta ja taloudesta ja henkilöstöstä, toiminnan ohjauksesta ja arvioinnista sekä kehittämisestä. Ylilääkärin vastuulla on lähijohtaa ja kehittää toimintayksikköään osana tehtäväalueen johtoryhmää koko palvelualueen ja sitä kautta hyvinvointialueen toimialan toimintaa kokonaisvaltaisesti ja strategian mukaisesti koko alueen etu huomioiden.  

Määräaikaan mennessä virkaa haki yhteensä (1) henkilöä. Haastatteluun kutsuttiin yksi hakijaa. Haastattelijoina toimivat terveysasemapalveluiden johtava ylilääkäri Päivi Fonsén sekä terveysasemapalveluiden johtaja Anna Peitola. Hakija on pätevä ja hänen kokemuksensa perusteella hän täyttää edellytykset hoitaa virkaa menestyksekkäästi.  

Päätös

Päätän ottaa Maarika Metsätähden Korson terveysaseman ylilääkärin virkaan 13.2.2023 alkaen toistaiseksi. Hän omaa koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen.   

Maarika Metsätähti on hoitanut virkaa väliaikaisena ylilääkärinä 1.1.2023 alkaen. Viran koeaika on 6 kuukautta alkaen 1.1.2023. Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48§:n mukaista rokotussuojaa. 

Allekirjoitus

Fonsén Päivi, Tehtäväaluepäällikkö, Terveysasemapalvelut 1

Organisaatiotieto

Terveydenhuollon palvelut