Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta, kokous 13.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 10 Järjestöyhteistyön tiekartan vuoden 2023 toimeenpanosuunnitelma

VAKEDno-2023-576

Perustelut

Asian valmistelija: erityisasiantuntija Pia Tasanko-Lavikainen 

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 25 §:n mukaan lähidemokratia- ja osallisuuslautakunnan tehtävänä on koordinoida hyvinvointialueen järjestöyhteistyötä.

Osana järjestöyhteistyön valmistelutyötä koottiin syksyllä 2022 tietoa järjestöyhteistyön nykytilasta ja tulevaisuuden tarpeista sekä muodostettiin yhteinen tavoitetila tulevaisuuden yhteistyölle. Tietoa nykytilasta ja tarpeista kerättiin muun muassa fuusioryhmille ja järjestötoimijoille toteutetun kyselyn kautta. Kyselytuloksia hyödynnettiin syksyn järjestöyhteistyön työpajoissa. Työpajoissa hahmotettiin tulevaisuusajattelun ja palvelumuotoilun työkaluja hyödyntäen yhteisiä odotuksia ja toivottua tulevaisuutta järjestöyhteistyölle sekä tunnistettiin kriittisimmät yhteistyön tarpeet.

Työpajaprosessi koostui kohderyhmäkohtaisten työpajojen (hyvinvointialueen johto, lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta, järjestöt sekä Vantaan ja Keravan sosiaali- ja terveydenhuollon sekä sote-kehittämishankkeiden toimijat) lisäksi yhteisestä kokoavasta työpajasta. Työpajojen pohjalta valmistui järjestöyhteistyön tiekartta vuosille 2022–2025. Tiekartta sisältää yhteistyön vision, neljä tavoitetta yhteistyölle sekä vuosittaiset toimenpiteet. Tiekarttaluonnosta esiteltiin lautakunnan kokouksessa 8.12.2022 § 37.

Tiekartan toteutuksesta laaditaan vuosittain tarkempi toimeenpanosuunnitelma. Toimeenpanosuunnitelmassa määritetään konkreettisten toimien lisäksi seurannan mittarit, vastuutahot ja aikataulut.

Erityisasiantuntija Pia Tasanko-Lavikainen esittelee luonnoksen vuoden 2023 toimeenpanosuunnitelmaksi.

Ehdotus

Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta päättää merkitä tiedoksi luonnoksen järjestöyhteistyön tiekartan vuoden 2023 toimeenpanosuunnitelmasta.

Päätös

Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta päätti merkitä tiedoksi luonnoksen järjestöyhteistyön tiekartan vuoden 2023 toimeenpanosuunnitelmasta.

 

Lisätietoja päätöksestä antaa hallintojohtaja Riikka Liljeroos, riikka.liljeroos@vakehyva.fi.