Tarkastuslautakunta, kokous 15.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 11 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tilintarkastuspalvelujen hankinta tilikausille 2023 - 2026

VAKEDno-2023-565

Perustelut

Hyvinvointialuelain 125 § mukaan tarkastuslautakunnan tehtävänä on mm. valmistella aluevaltuuston päätettävät hallinnon ja talouden tarkastusta koskevat asiat. Hyvinvointialuelain 126 § mukaan aluevaltuusto valitsee hallinnon ja talouden tarkastamista varten tilintarkastusyhteisön, jonka on määrättävä vastuunalaiseksi tilintarkastajaksi JHT-tilintarkastaja. Tilintarkastusyhteisö voidaan valita kerrallaan enintään kuuden tilikauden hallinnon ja talouden tarkastamista varten.

Tilintarkastuksen kilpailutusta on valmisteltu yhdessä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hankintayksikön kanssa. Tilintarkastuspalveluiden hankinta ylittää hankintalain 26 §:ssä tarkoitetun palveluhankintojen 215 000 euron EU-kynnysarvon. Kilpailutus kattaa tilikaudet 2023-2026 ja sopimusta on mahdollista jatkaa tämän jälkeen kahden optiovuoden ajan.

Hankintapäätös tehdään kokonaistaloudellisuuden perusteella siten, että valituksi tulee hinnaltaan edullisin tarjous. Tarkemmat kriteerit ilmenevät oheismateriaalina olevista tarjouspyyntöasiakirjoista.

Ehdotus

Esittelijä

  • Aleksi Paananen, Tarkastuspäällikkö, aleksi.paananen@vakehyva.fi

Tarkastuslautakunta päättää, että Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen vuosien 2023-2026  tilintarkastuspalveluiden hankinta kilpailutetaan oheismateriaalina olevien tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti. Lisäksi tarkastuslautakunta oikeuttaa tarkastuspäällikön tekemään tarjouspyyntöön tarvittaessa pieniä teknisluonteisia täydennyksiä ja korjauksia.

Päätös

Tarkastuslautakunta päättää, että Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen vuosien 2023- 2026 tilintarkastuspalveluiden hankinta kilpailutetaan oheismateriaalina olevien tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti. Lisäksi tarkastuslautakunta oikeuttaa tarkastuspäällikön tekemään tarjouspyyntöön tarvittaessa pieniä teknisluonteisia täydennyksiä ja korjauksia. 

Merkittiin, että pöytäkirja tämän pykälän osalta tarkastettiin kokouksessa. 

Lisätietoja päätöksestä antaa tarkastuspäällikkö Aleksi Paananen, aleksi.paananen@vakehyva.fi

Kokouskäsittely

Ranbir Sodhi saapui kokoukseen tämän asian käsittelyn aikana klo. 17.21.