§ 3 Tutkimuslupa: Opiskeluhuollon sähköinen palvelu / Heini Suomalainen ja Riikka Rekonen / Hämeen ammattikorkeakoulu

Lataa 

VAKEDno-2023-587

Päätöspäivämäärä

23.2.2023

Päätöksen tekijä

Perheiden ennalta ehkäisevien palvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön § 33 mukaan palvelualuejohtajan toimivaltaan kuuluu päättää palvelualuetta koskevista tutkimusluvista.

Kuvaus

Tutkimussuunnitelman tiivistelmä

Toimintatutkimuksen (YAMK opinnäytetyö) tavoitteena on ideoida opiskeluhuollon käyttöön sähköinen palvelu. Tarkoituksena on toteuttaa ensin anonyymi kysely kartoittamaan sähköisen palvelun mahdollisia käyttökohteita, jossa tarjotaan mahdollisuutta ilmoittautua myöhemmin järjestettäviin työpajoihin. Työpajojen tarkoituksena on ideoida matalan kynnyksen sähköinen palvelu oppilaille ja oppilashuollon käyttöön vahvistamaan moniammatillista yhteistyötä.

Tutkimuslupahakemuksen käsittely

Tutkimuslupahakemus on saapunut Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kirjaamoon 10.2.2023. Hakemusta on täydennetty 16.2.2023. Eri ammattiryhmistä (kustakin 3 osallistujaa) osallistuvien hyvinvointialueen työntekijöiden työaikaa kuluu yhteensä kahteen työpajaan arviolta 45 h. Hyvinvointialueen työntekijöille mahdollisesti syntyvät matkakustannukset työpajoihin korvataan hyvinvointialueen käytäntöjen mukaisesti. Tehdyn arvion mukaan tutkimussuunnitelmasta ja sen liiteasiakirjoista käy riittävästi ilmi hyvä tutkimuskäytäntö.

Tutkijan sitoutuminen toteuttamisehtoihin

Mikäli tutkimuksen valmistuminen viivästyy, tulee siitä ilmoittaa sähköpostitse Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kirjaamoon. Tarvittaessa tulee lähettää myös tutkimusluvan jatkohakemus kirjaamoon.

Tutkija on sitoutunut siihen, ettei käytä saamiaan tietoja tutkittavan tai hänen läheistensä vahingoksi tai halventamiseksi tai sellaisten etujen loukkaamiseksi, joiden suojaksi on säädetty salassapitovelvollisuus ja tietosuojasäännöksiä eikä luovuta kerättyjä tietoja muuhun tarkoitukseen kuin mihin tutkimuslupa on myönnetty. Tutkija sitoutuu myös noudattamaan tutkimuseettisiä periaatteita sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella määriteltyjä tutkimuksen toteutusehtoja.

Tutkimuksen valmistuttua tutkimusraportti tulee toimittaa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen käyttöön sähköpostitse pdf-versiona kirjaamoon, kirjaamo@vakehyva.fi. Tutkija ilmoittaa samalla mahdollisesti syntyneen rekisteriaineiston hävittämisestä.

Tutkimuksen puoltaja

Tutkimuksen toteutusta puoltaa esi- ja perusopetuksen opiskeluhuollon palvelujen tehtäväaluepäällikkö Riina Hell.

Yhteyshenkilö hyvinvointialueella

Tutkimuksen yhteyshenkilö hyvinvointialueella on esi- ja perusopetuksen opiskeluhuollon palvelujen tehtäväaluepäällikkö Riina Hell.

Valmistelija

Erityisasiantuntija Aleksi Husso, aleksi.husso@vakehyva.fi, 043 827 1063.

Päätös

Päätän myöntää tutkimusluvan tutkimukselle Opiskeluhuollon sähköinen palvelu.

Allekirjoitus

Perheiden ennaltaehkäisevien palveluiden palveluealuejohtaja Mirja Varis

Organisaatiotieto

Asiantuntija- ja kehittämispalvelut