Vanhusneuvosto, kokous 27.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 3 Vanhusneuvoston lausunto iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien sosiaalipalvelujen riittävyydestä ja laadusta Vantaalla ja Keravalla vuonna 2022

VAKEDno-2023-806

Perustelut

Vanhusneuvoston kokouksessa 9.2.2023 vanhusneuvostolle tuotiin tiedoksi raportit iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien sosiaalipalvelujen riittävyydestä ja laadusta Vantaalla ja Keravalla vuonna 2022. Raporteissa on kuvattu ja arvioitu vanhuspalvelulain 6 §:n edellyttämällä tavalla palveluiden riittävyyden ja laadun toteutumista Vantaalla ja Keravalla vuonna 2022. Raportit viedään tiedoksi myös aluehallitukselle ja Vantaan kaupungille.

Edelleen kokouksessaan 9.2.2023 vanhusneuvosto päätti antaa raporteista lausunnon, jota valmistelemaan perustettiin työryhmä. Työryhmän jäseniksi valittiin Marja-Liisa Saares, Anneli Karhunen ja Ulla Martikainen. Lisäksi vanhusneuvosto päätti, että työryhmän valmistelema lausunto käsitellään ja hyväksytään vanhusneuvoston 27.2.2023 kokouksessa. Hyväksytty lausunto viedään raporttien liitteenä tiedoksi aluehallitukselle.

Ehdotus

Vanhusneuvosto päättää hyväksyä työryhmän valmisteleman lausunnon iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien sosiaalipalvelujen riittävyydestä ja laadusta Vantaalla ja Keravalla vuonna 2022.

Päätös

Vanhusneuvosto päätti hyväksyä työryhmän valmisteleman lausunnon iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien sosiaalipalvelujen riittävyydestä ja laadusta Vantaalla ja Keravalla vuonna 2022.

Kokouskäsittely

Asian käsittelyn aikana puheenjohtaja Raimo Huvila luki vanhusten palvelujen toimialan johtoryhmän vanhusneuvostolle osoittaman kirjeen. Kirje liitteenä.