§ 2 Toimistokalusteiden hankinta Neilikkatie 17

Lataa 

VAKEDno-2023-260

Päätöspäivämäärä

14.2.2023

Päätöksen tekijä

Hallintovalmistelujohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön § 47 mukaan palvelualuejohtaja päättää alle 1 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista. Sosiaali- ja terveyspalveluiden palveluhankinnoissa palvelualuejohtaja päättää kuitenkin alle 10 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista. Toimialajohtaja ja hyvinvointialuejohtaja päättävät tämän ylittävistä hankinnoista.

Kuvaus

Asian valmistelija: Hankintapäällikkö Marianne Punkki

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella on tarve hankkia osoitteessa Neilikkatie 17 sijaitsevalle hyvinvointialueen toimistolle toimistokalusteita 1.4.2023 alkaen. Kyseisessä tilassa 31.3.2023 asti on Destia Oy, joka on tarjonnut hyvinvointialueelle omia ko. toimistotilassa käytössä olevia kalusteita ja av-laitteita (tarjous liitteenä). Kalusteet ovat käytettyjä ja valmiiksi asennettuja Neilikkatien toimistotiloihin.

Kalusteiden ja av-laitteiden hankinta käytettyinä ja valmiiksi asennettuina on hyvinvointialueelle huomattavasti edullisempaa kuin uusien kalusteiden ja niiden asentamisen kilpailuttaminen. Kalusteiden ostaminen Destia Oy:ltä on taloudellisempaa ja ekologisempaa sekä säästää aikaa verrattuna uusien kalusteiden kilpailuttamiseen. 

 

Päätös

Päätän hankkia Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle Destia Oy:n tarjouksen mukaisesti toimistokalusteet Neilikkatie 17:n toimistotiloihin. Kyseessä on kertahankinta ja hankinnan arvo on 59 000 euroa, joten kyseessä on hankintalaissa (1397/2016) säädetyn kansallisen kynnysarvon alittavasta hankinnasta (pienhankinta), jonka vuoksi hankintaa ei kilpailuteta hankintalain mukaisesti. 

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-oikeuttaan. Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella. 

Allekirjoitus

Mikko Hokkanen, konsernipalvelujen johtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue