§ 6 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen Sosiaalitaito Oy:n – Socialkompetens AB:n hallitusjäsenen nimittäminen

Lataa 

VAKEDno-2023-936

Päätöspäivämäärä

17.3.2023

Päätöksen tekijä

Konsernipalvelujen toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 44 §:n mukaan konsernipalvelujen toimialajohtaja nimeää hyvinvointialueen ehdokkaat muiden kuin aluehallituksen tai hyvinvointialuejohtajan nimeämien yhtiöiden hallituksiin.  

Kuvaus

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuu siirtyi vuoden 2023 alusta kunnilta hyvinvointialueille. Uudistukseen liittyvän voimaanpanolain (616/2021) 23 §:n 2 momentin perusteella myös Sosiaalitaito Oy:n omistuksen tulkittiin siirtyvän kunnilta hyvinvointialueille. Sosiaalitaito Oy:n toiminta-alueen kunnat ovat luovuttaneet ja hyvinvointialueet vastaanottaneet Sosiaalitaito Oy:n osakkeita siten, että yhtiön omistus jakautuu seuraavasti: 

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue 160 osaketta 

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue 160 osaketta 

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue 30 osaketta 

Sosiaalitaito Oy – Socialkompetens Ab osakkeenomistajat on kutsuttu ylimääräiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään 17.3.2023. Kokouksessa hallitusta täydennetään siten, että sen kokoonpano on yhtiöjärjestyksen mukainen. Yhtiön hallitusta esitetään täydennettäväksi yhdellä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen jäsenellä. 

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tulee nimetä yhtiön hallituksen jäseneksi esitettävä henkilö. 

Päätös

Päätän nimetä sosiaalipalveluiden päällikkö Elina Eevan esitettäväksi Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen puolesta Sosiaalitaito Oy:n - Socialkompetens AB:n hallituksen jäseneksi. 

Allekirjoitus

Konsernipalvelujen toimialajohtaja Mikko Hokkanen

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut