§ 24 Kehittäjämallin palkanlisän jatkaminen määräaikaisesti 30.6.2023 asti

Lataa 

VAKEDno-2023-770

Päätöspäivämäärä

3.4.2023

Päätöksen tekijä

Henkilöstöjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön 61 §:n mukaan henkilöstöjohtaja tai hänen määräämänsä päättää virka- ja työehtosopimuksen harkinnanvaraisten palkkausta koskevien määräysten soveltamisesta viranhaltijoihin ja työntekijöihin, mikäli hallintosäännön tässä luvussa ei ole toisin määrätty. Henkilöstöjohtaja antaa virka- ja työehtosopimusten soveltamista koskevat ohjeet.

Kuvaus

Vantaan kaupungilla sosiaali- ja terveystoimessa oli vuonna 2021 aloitettu kehittäjämallikokeilu, jota jatketaan tällä päätöksellä 30.6.2023 asti. Mallikokeilun tavoitteena on henkilöstön työssä viihtyminen, työmotivaation sekä sitoutumisen edistäminen sekä osaamisen laajentaminen, ylläpito ja uudistaminen organisaation strategian tukemisessa ja kuntalaisten laadukkaiden palvelujen turvaamisessa.

Mukaan kokeiluun voivat hakea vakituisessa tai pitkäaikaisessa määräaikaisessa työ-/virkasuhteessa olevat, innovatiiviset ja kehittämisestä kiinnostuneet asiakastyön ammattilaiset. Työntekijällä, joka valitaan kehittäjämallin kehittämistehtäviin, on oltava tehtävässään vaadittava pätevyys sekä vähintään AMK-tasoinen sosiaali- ja terveysalan tutkinto, riittävästi työkokemusta (vähintään 1 vuosi) sekä mahdollisesti erityisosaamista tukevaa lisäkoulutusta. Mikäli kehittäjämalliin osallistuva on määräaikaisessa työsuhteessa, suunnitelma on tehtävä niin, että projekti valmistuu määräaikaisen työsuhteen aikana, viimeistään 30.6.2023 mennessä.

Kehittäjämallikokeiluun haetaan ja hakijan on hakemuksessaan esitettävä kehittämissuunnitelma, joka määrittää työntekijän tehtävän laajennuksen kehittämishankkeen aikana. Liitteenä on oltava myös esihenkilön puoltolausunto, jossa on arvio kehittämiskohteen merkityksestä yksikön toiminnalle. Suunnitelman tulee olla toimialan strategisten tavoitteiden mukainen, realistinen ja toteutettavissa käytännössä 30.6.2023 mennessä. Toimialan johtoryhmä valitsee toteutettavat kehittämissuunnitelmat ja hakijat kutsutaan tarvittaessa esittelemään suunnitelmansa johtoryhmälle. Kokeilun kustannukset katetaan toimialan budjetista.

Työntekijällä on mahdollisuus käyttää noin 20-40 % työajastaan kehittämiseen, konsultaatioon ja organisaatiossa kouluttamiseen ja hänen tulee sitoutua olemaan myös palvelualueen muutosagentti. Kehittäjämallikokeiluun kehittäjäksi valitulle maksetaan 150 euron rekrytointilisä. Lisä maksetaan määräaikaisena rekrytointilisänä, koska tehtävän vaativuus ei muutu. Lisä koskee kaikkia vastaavaan uramallikokeiluun valittuja lasten, nuorten ja perheiden palveluissa, terveydenhuollon palveluissa, vanhusten palveluissa sekä aikuissosiaalityön ja vammaispalveluissa.

Päätös

Päätän, että lasten, nuorten ja perheiden palveluissa, terveydenhuollon palveluissa, vanhusten palveluissa sekä aikuissosiaalityön ja vammaispalveluissa voidaan maksaa 1.1.2023-30.6.2023 kehittäjämallikokeiluun valitulle Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen palvelussuhteessa olevalle kehittäjälle kehittämishankkeen aikana 150 €/kk rekrytointilisää ajalla 1.1.2023-30.6.2023. Toimialajohtaja tekee päätökset kehittäjämallikokeilun kehittäjille rekrytointilisästä.

Allekirjoitus

Anne Sivula, henkilöstöjohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue