§ 4 Tutkimuslupa:

Lataa 

VAKEDno-2023-893

Päätöspäivämäärä

20.3.2023

Päätöksen tekijä

Perheiden erityispalvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön § 33 mukaan palvelualuejohtajan toimivaltaan kuuluu päättää palvelualuetta koskevista tutkimusluvista.

Kuvaus

Tutkimussuunnitelman tiivistelmä

AMK opinnäytetyön tarkoituksena on tutkia, miten työhyvinvointia voidaan tukea Kuuselan perhekuntoutuskeskuksen työntekijöiden arjessa ja miten yksilö itse pystyy konkreettisesti vaikuttamaan omaan työhyvinvointiinsa. Tutkimus tarkastelee organisaation järjestämien työhyvinvoinnin tukikeinojen toimivuutta sekä selvittää työhyvinvoinnin vahvistamisen keinoja niin yksilön kuin organisaation tasolla. Tutkimusmenetelmänä käytetään monimetodista lähestymistapaa. Tutkimuksessa ei kerätä henkilötietoja. Tutkimus toteutetaan kyselynä verkossa e-lomakkeella, johon vastataan vapaaehtoisesti, sekä anonyymisti. Aineistosta esiin nousseita sitaatteja saatetaan hyödyntää opinnäytetyössä.

Tutkimuslupahakemuksen käsittely

Tutkimuslupahakemus on saapunut Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kirjaamoon 1.3.2023. Tehdyn arvion mukaan tutkimussuunnitelmasta ja sen liiteasiakirjoista käy riittävästi ilmi hyvä tutkimuskäytäntö.

Tutkimuksesta aiheutuvat kustannukset hyvinvointialueelle

Kysely vie yksikön työntekijöiltä työaikaa noin 15 minuuttia. Kysely lähetetään kaikille yksikön työntekijöille yhteyshenkilön kautta ja vastaaminen on henkilöstölle vapaaehtoista.

Tutkijan sitoutuminen toteuttamisehtoihin

Mikäli tutkimuksen valmistuminen viivästyy, tulee siitä ilmoittaa sähköpostitse Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kirjaamoon. Tarvittaessa tulee lähettää myös tutkimusluvan jatkohakemus kirjaamoon.

Tutkija on sitoutunut siihen, ettei käytä saamiaan tietoja tutkittavan tai hänen läheistensä vahingoksi tai halventamiseksi tai sellaisten etujen loukkaamiseksi, joiden suojaksi on säädetty salassapitovelvollisuus ja tietosuojasäännöksiä eikä luovuta kerättyjä tietoja muuhun tarkoitukseen kuin mihin tutkimuslupa on myönnetty. Tutkija sitoutuu myös noudattamaan tutkimuseettisiä periaatteita sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella määriteltyjä tutkimuksen toteutusehtoja.

Tutkimuksen valmistuttua tutkimusraportti tulee toimittaa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen käyttöön sähköpostitse pdf-versiona kirjaamoon, kirjaamo@vakehyva.fi. Tutkija ilmoittaa samalla mahdollisesti syntyneen rekisteriaineiston hävittämisestä.

Tutkimuksen puoltaja

Tutkimuksen toteutusta puoltaa lastensuojelun avohuollon palvelujen tehtäväaluepäällikkö Jaana Leppäkorpi

Yhteyshenkilö hyvinvointialueella

Tutkimuksen yhteyshenkilö hyvinvointialueella on Teemu Tuominen.

Valmistelija

Erityisasiantuntija Aleksi Husso, aleksi.husso@vakehyva.fi, 043 827 1063.

Päätös

Päätän myöntää tutkimusluvan tutkimukselle Kuuselan perhekuntoutuskeskuksen työntekijöiden näkemykset työhyvinvoinnista.

Allekirjoitus

Perheiden erityispalvelujen palvelualuejohtaja Saana Pukkio

Organisaatiotieto

Asiantuntija- ja kehittämispalvelut