§ 2 Ylilääkärin vakituisen viran (ID 107) täyttämättä jättäminen ennaltaehkäisevän terveydenhuollon yksikössä

Lataa 

VAKEDno-2023-1380

Päätöspäivämäärä

14.4.2023

Päätöksen tekijä

Lapsiperheiden kuntoutus- ja lääkäripalveluiden tehtäväaluepäällikkö

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen voimassa olevan hallintosäännön § 57 mukaan toimialajohtaja, palvelualuejohtaja ja tehtäväalueenpäällikkö ja toimintayksikön esihenkilö valitsee alaisensa muun henkilöstön. Palvelussuhteeseen ottamisessa on huomioitava kulloinkin voimassa olevat mahdolliset täyttölupamääräykset.  

Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 2 luvun 4 §:n mukaan virkasuhteeseen ottamisesta päättävä viranomainen voi perustellusta syystä päättää virkasuhteen täyttämättä jättämisestä. 

Kuvaus

Lisätietoja antaa Hanna Lehtinen p. 040-1863607

Kelpoisuusvaatimuksena virkaan on Suomessa laillistettu lääkäri ja erikoislääkärin oikeus sekä riittävä johtamistaito. Lisäksi edellytetään hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa sekä tyydyttävää ruotsin kielen taitoa. Eduksi luetaan hyvät esihenkilö-, vuorovaikutus - ja yhteistyötaidot sekä halua ja osaamista kehittää palveluita asiakkaiden parhaaksi. Kokemus ennaltaehkäisevästä työstä terveydenhuollossa ja monialaisesta työstä auttaa menestymään tehtävässä. Odotamme valitulta henkilöltä toimivaa yhteistyötä moniammatillisissa verkostoissa ja aktiivista otetta ja näkemyksiä ennaltaehkäisevien lääkäripalvelujen sekä perhekeskustoiminnan kehittämiseen.

Ylilääkärin virkaan tuli määräaikaan mennessä yksi (1) hakemus. Hakija täytti tehtävään vaaditut kelpoisuusehdot. Tehtävään hakija kutsuttiin haastatteluun. Haastattelijoina toimivat Lapsiperheiden lääkäri- ja kuntoutuspalvelujen tehtäväaluepäällikkö Hanna Lehtinen ja Neuvolapalvelujen tehtäväaluepäällikkö Anni Paaskoski. Haastattelu pidettiin 19.1.2023

Hakemuksen, työkokemuksen, koulutuksen ja haastattelun muodostaman kokonaisarvion perusteella ennaltaehkäisevän terveydenhuollon ylilääkärin vakituista virkaa tarjottiin hakijalle. Hakija ei ottanut tarjottua tehtävää vastaan. 

Päätös

Päätän jättää ennaltaehkäisevän terveydenhuollon vakituisen ylilääkärin viran täyttämättä valitun henkilön kieltäydyttyä tehtävästä ja hänen ollessa ainoa hakija haettavana olevaan virkaan.  

Allekirjoitus

Hanna Lehtinen, Lapsiperheiden kuntoutus- ja lääkäripalvelujen tehtäväaluepäällikkö

Organisaatiotieto

Perheitä tukevat palvelut