§ 9 Tutkimuslupa: VAKEDno-2023-1110 / Organisaatiomuutoksen merkitykset perhesosiaalityön työntekijöiden työhyvinvoinnille / Korteniemi Taika / Metropolia-ammattikorkeakoulu

Lataa 

VAKEDno-2023-1110

Päätöspäivämäärä

3.4.2023

Päätöksen tekijä

Perheitä tukevien palvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön § 33 mukaan palvelualuejohtajan toimivaltaan kuuluu päättää palvelualuetta koskevista tutkimusluvista.

Kuvaus

Tutkimussuunnitelman tiivistelmä

YAMK opinnäytetyön tarkoituksena on tutkia Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen organisaatiomuutoksen merkityksiä perhesosiaalityön työntekijöiden työhyvinvoinnille. Opinnäytetyö on rajattu koskemaan erityisesti Vantaalla työskentelevien tiimien työhyvinvointia. Kyselylomake lähetetään työntekijöille, jotka ovat työskennelleet yksiköissä organisaatiomuutosta ennen ja sen jälkeen. Tämä antaa vertailumahdollisuuksia siihen, miten erilaiset työhyvinvointiin vaikuttavat tekijät ovat muuttuneet organisaatiomuutoksen aikana. Opinnäytetyön toteutus alkaa syyskuussa 2023, jolloin kyselylomake toimitetaan yksikön työntekijöille. Anonyymiin kyselyyn vastaaminen on vapaaehtoista. Aineisto analysoidaan ja opinnäytetyö kirjoitetaan valmiiksi vuoden 2023 aikana.

Tutkimuslupahakemuksen käsittely

Tutkimuslupahakemus on saapunut Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kirjaamoon 16.3.2023. Hakemukseen on saatu täydentäviä tietoja 23.3.2023. Tehdyn arvion mukaan tutkimussuunnitelmasta ja sen liiteasiakirjoista käy riittävästi ilmi hyvä tutkimuskäytäntö.

Tutkimuksesta hyvinvointialueelle syntyvät kustannukset

Kyselyyn vastaaminen vie yhdeltä perhesosiaalityön yksikön jäseneltä noin 20 min.

Tutkijan sitoutuminen toteuttamisehtoihin

Mikäli tutkimuksen valmistuminen viivästyy, tulee siitä ilmoittaa sähköpostitse Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kirjaamoon. Tarvittaessa tulee lähettää myös tutkimusluvan jatkohakemus kirjaamoon.

Tutkija on sitoutunut siihen, ettei käytä saamiaan tietoja tutkittavan tai hänen läheistensä vahingoksi tai halventamiseksi tai sellaisten etujen loukkaamiseksi, joiden suojaksi on säädetty salassapitovelvollisuus ja tietosuojasäännöksiä eikä luovuta kerättyjä tietoja muuhun tarkoitukseen kuin mihin tutkimuslupa on myönnetty. Tutkija sitoutuu myös noudattamaan tutkimuseettisiä periaatteita sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella määriteltyjä tutkimuksen toteutusehtoja.

Tutkimuksen valmistuttua tutkimusraportti tulee toimittaa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen käyttöön sähköpostitse pdf-versiona kirjaamoon, kirjaamo@vakehyva.fi. Tutkija ilmoittaa samalla mahdollisesti syntyneen rekisteriaineiston hävittämisestä.

Tutkimuksen puoltaja

Tutkimuksen toteuttamista hyvinvointialueella puoltaa lapsiperheiden sosiaalityön palvelujen tehtäväaluepäällikkö Jenni Weck-Näse

Yhteyshenkilö hyvinvointialueella

Tutkimuksen yhteyshenkilö hyvinvointialueella on johtava sosiaalityöntekijä Riikka Konka.

Valmistelija

Erityisasiantuntija Aleksi Husso, aleksi.husso@vakehyva.fi, 043 827 1063.

Päätös

Päätän myöntää tutkimusluvan tutkimukselle Organisaatiomuutoksen merkitykset perhesosiaalityön työntekijöiden työhyvinvoinnille.

Allekirjoitus

Perheitä tukevien palvelujen palvelualuejohtaja Reetta Voutilainen

Organisaatiotieto

Asiantuntija- ja kehittämispalvelut