Nuorisovaltuusto, kokous 26.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 15 Edustajien nimeäminen lasten ja nuorten hyvinvoinnin asiantuntijaryhmään

VAKEDno-2023-1594

Perustelut

Hyvinvointialue valmistelee tälle valtuustokaudelle alueellista hyvinvointikertomusta ja -suunnitelmaa, joka koostuu alueen väestön terveyden ja hyvinvoinnin nykytilan kuvauksesta ikäryhmittäin (lapset ja nuoret, työikäiset, ikääntyneet) sekä tavoitteista ja toimenpiteistä koko alueen väestön ja eri ikäryhmien hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Alueellinen hyvinvointikertomus ja -suunnitelma on hyvinvointialueelle lakisääteinen, mutta myös strateginen asiakirja, joka toimii hyvinvointialueen tekemän hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen suunnittelun, toimeenpanon ja arvioinnin tiekarttana vuosina 2023-2025. Alueellista hyvinvointikertomusta ja -suunnitelmaa varten on kerätty taustatietoa viime vuonna ja tämän vuoden maaliskuussa hyvinvointialueella asetettiin ikäryhmäkohtaiset asiantuntijaryhmät, jotka vastaavat ikäryhmäkohtaisten hyvinvointisuunnitelmien laatimisesta. Ryhmät koostuvat tällä hetkellä hyvinvointialueen toimialojen asiantuntijoista.

Asiantuntijaryhmät ja niiden työnjako ovat:

  • Lasten ja nuorten hyvinvoinnin asiantuntijaryhmä: vastaa lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman laatimisesta
  • Työikäisten hyvinvoinnin asiantuntijaryhmä: vastaa työikäisen väestön hyvinvointisuunnitelman laatimisesta
  • Ikääntyneiden hyvinvoinnin asiantuntijaryhmä: vastaa ikääntyneiden hyvinvointisuunnitelman laatimisesta

Lasten ja nuorten hyvinvoinnin asiantuntijaryhmä pyytää nuorisovaltuustoa nimeämään 1-3 edustajaa mukaan lasten ja nuorten hyvinvoinnin asiantuntijaryhmän työskentelyyn sekä lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman laadintaan.

Ehdotus

Nuorisovaltuusto nimeää 1-3 edustajaa mukaan lasten ja nuorten hyvinvoinnin asiantuntijaryhmän työskentelyyn sekä lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman laadintaan.

Päätös

Nuorisovaltuusto nimesi seuraavat edustajat mukaan lasten ja nuorten hyvinvoinnin asiantuntijaryhmän työskentelyyn sekä lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman laadintaan; Henri Mehtälä ja Anni Salmi.