§ 5 Viranhaltijapäätös hyvinvointialueen luottokortin myöntämisestä

VAKEDno-2023-598

Päätöspäivämäärä

13.4.2023

Päätöksen tekijä

Talousjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö § 82 (Aluevaltuusto 14.3.2023)

Kuvaus

Hyvinvointialueella on tarve hankkia luottokortit kuntouttavan sijaishuollon yksiköiden Harjulan ja Katajan vastaaville ohjaajille. Perustoiminnasta johtuvien arjen hankintoihin osaston ja nuorten tarpeisiin. Esimerkiksi kouluihin liittyvät hankinnat tai erilaiset verkkokauppa ostokset, mitä tulee vastaan säännöllisesti, mutta joita ei ole ilman korttia mahdollista hoitaa.

Luottokortti hankitaan Vantaan ja Keravan päävälittäjäpankin yhteistyökumppanina toimivasta Eurocard- yhtiöstä, joka on yksi Pohjoismaiden johtavia maksukorttiyrityksiä. Korttien myöntämisestä ja liiketoiminnasta vastaa SEB Kort Bank AB, Helsingin sivuliike (Y-tunnus: 1597729–5). Luottokortteja hallinnoidaan hyvinvointialueella Eurocard Portalin avulla, jossa päähallinnoija voi portaalissa hallinnoida kortteja ja tilejä, tilata uusia kortteja sekä nähdä luottokorttien laskut, maksut ja ostotapahtumat. 

Hyvinvointialueen luottokortti myönnetään erillisellä päätöksellä vain sellaisille henkilöille,​ jotka sitä perustellusti työssään tai viranhoidossaan tarvitsevat. Luottokortti on henkilökohtainen. Mikäli virkaa tai tehtävää hoitava henkilö vaihtuu,​ tilataan uudelle henkilölle uusi kortti ja vanhan henkilön vanha kortti hävitetään ja mitätöidään. 

Luottokortinhaltija sitoutuu noudattamaan luottokorttiin liittyviä ehtoja ja sääntöjä sekä käyttämään korttia niiden mukaisesti. Luottokorttia tarvitaan tilanteissa, joissa maksaminen hyvinvointialueen tilausjärjestelmän kautta laskulla ei ole mahdollista tai tarkoituksenmukaista. 

Päätös

  1. Päätän myöntää oikeuden Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen luottokortin käyttöön ja tilata Eurocard -maksuaikakortin esityksen mukaisesti kuntouttavan sijaishuollon yksiköiden Harjulan ja Katajan vastaaville ohjaajille.

  1. Hankinnan arvioitu kokonaisarvo on 320,00 euroa, joten kyseessä on hankintalaissa (1397/2016) säädetyn kansallisen kynnysarvon alittavasta hankinnasta (pienhankinta), jonka vuoksi hankintaa ei kilpailuteta hankintalain mukaisesti. 

Allekirjoitus

Hanna Heinikainen talousjohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue