§ 39 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sitoutuminen noudattamaan tutkimuseettistä ohjetta hyvästä tieteellisestä käytännöstä

Lataa 

VAKEDno-2023-1751

Päätöspäivämäärä

4.5.2023

Päätöksen tekijä

Hyvinvointialuejohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön 31 §:n mukaan hyvinvointialuejohtaja päättää sopimuksista ja sitoumuksista. 

Kuvaus

Tutkimuseettinen neuvottelukunta (TENK) on yhteistyössä suomalaisen tiedeyhteisön kanssa laatinut tutkimuseettisen ohjeen hyvästä tieteellisestä käytännöstä (HTK) ja sen loukkausepäilyjen käsittelemisestä. Tämän ns. HTK-ohjeen tavoitteena on edistää hyvää tieteellistä käytäntöä (responsible conduct of research) ja samalla varmistaa, että loukkausepäilyt voidaan käsitellä asiantuntevasti, oikeudenmukaisesti ja mahdollisimman nopeasti. Ohje astui voimaan 15.3.2023.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue noudattaa ohjetta tämän sitoumuksen päivämäärästä alkaen. Hyvinvointialueen HTK-prosessin yhteyshenkilönä ja tutkimusetiikan tukihenkilönä toimii asiantuntija- ja kehittämispalvelujen erityisasiantuntija Aleksi Husso. 

Päätös

Päätän, että Vantaan ja Keravan hyvinvointialue sitoutuu noudattamaan Tutkimuseettisen neuvottelukunnan (TENK) ohjetta Hyvä tieteellinen käytäntö ja sen loukkausepäilyjen käsitteleminen Suomessa (Tutkimuseettisen neuvottelukunnan HTK-ohje 2023). 

Allekirjoitus

Timo Aronkytö, hyvinvointialuejohtaja

Organisaatiotieto

Hyvinvointialuejohtaja