§ 8 Lean-koulutuksen hankinta Tulevaisuuden sote-keskus ohjelma terveysasema- ja sairaalapalveluiden saatavuuden kehittämisen osakokonaisuuteen

Lataa 

VAKEDno-2023-856

Päätöspäivämäärä

17.4.2023

Päätöksen tekijä

Terveysasemapalvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hallintosääntö 47 § (toimivalta hankinnoissa, sopimuksissa ja sitoumuksissa)

Kuvaus

Hankinnan kohde

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on pyytänyt tarjouksia Lean-koulutuksen hankinnasta liittyen Tulevaisuuden sote-keskus ohjelmaan terveysasema- ja sairaalapalveluiden saatavuuden kehittämisen osakokonaisuuteen. Lean-toimintamallin mukainen kehittämistyö ja johtamisjärjestelmä on tarkoitus ottaa käyttöön Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen terveysasema- ja sairaalapalveluissa. Jotta Lean-toimintamallit saataisiin jalkautettua pysyväksi toimintatavaksi, tarvitaan koko henkilöstölle Lean -koulutusta. Osa henkilöstöstä koulutetaan Lean- kehittäjiksi, jotka tulevat toimimaan keskeisessä roolissa käytännön kehittämistyössä. Hankinnan kohde ja sitä koskevat vaatimukset on kuvattu tarjouspyynnössä sen liitteissä.

Hankinta on liitteen E mukaisen kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta. Kokonaisuuden suunnittelu voidaan aloittaa, kun sopimus on allekirjoitettu. Optio vuoden 2023 loppuun saakka on mahdollinen.

Hankintamenettely

Hankinta on toteutettu avointa menettelyä käyttäen. Tarjouspyyntö julkaistiin Tarjouspalvelu.fi ilmoituskanavassa 6.3.2023. Tarjouspyynnön täydennyksenä (pvm 15.3.2023) vastattiin kirjallisesti määräaikaan (13.3.2023 klo 14.00) mennessä esitettyihin lisätietokysymyksiin.

Tarjousten jättämisen määräaikaan 20.3.2023 klo 15.00 mennessä tarjouksen jättivät kolme (3) tarjoajaa: Flovio Oy, JJS konsulttiverkko Oy sekä Management Institute of Finland MIF OY.

Tarjoajat vakuuttivat täyttävänsä tarjouspyynnössä esitetyt kelpoisuusehdot ja vähimmäisvaatimukset.

Päätösperustelut

Hankinta ratkaistiin tarjouspyynnön mukaisesti kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella (Laatu 70 ja Hinta 30).

Laadun arvioinnissa painotettiin:

- Koulutuksen toteuttajilta vaaditaan ylempi korkeakoulututkinto ja kokemus Lean- kouluttajan tehtävästä. (Minivaatimus = 3 vuotta työkokemusta alalta ja ylempi korkeakoulututkinto) Max. 30 pistettä

- Referenssin minimivaatimuksena yhden sote-organisaation Lean-koulutusten läpivienti. Max. 30 pistettä

- Ehdotus työn toteutuksesta (koulutuksen sisällön kuvaus) Max. 10 pistettä

Tarjousten vertailu

1.       JJS Konsultointi Oy, Hinta 42 700€ (alv 0%). Hintapisteet 30p. ja laatupisteet 65p. Yhteensä 95p.

2.       Flovio Oy, Hinta 69 000€ (alv 0%). Hintapisteet 18,57p. ja laatupisteet 65p. Yhteensä 83,57p.

3.       MIF Oy, Hinta 97 500€ (alv 0%). Hintapisteet 13,14p. ja laatupisteet 70p. Yhteensä 83,14p.

Tarjouspyynnön mukaisesti tehdyn tarjousten vertailun perusteella kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen Lean-koulutuksen hankintaan teki JJS Konsultointi Oy, joka sai tarjousten vertailussa yhteensä 95 pistettä.

Hankinta ei ylitä hankintalain 25 §:n kynnysarvoa.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 47 § mukaan palvelualuejohtaja päättää alle 1 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista.

Päätös

Päätän, että Vantaan ja Keravan hyvinvointialue hankkii Lean-koulutuksen Tulevaisuuden sote-keskus ohjelma terveysasema- ja sairaalapalveluiden saatavuuden kehittämisen osakokonaisuuteen JJS Konsultointi Oy:ltä tarjouksen mukaisesti.

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-oikeuttaan. Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella.

Allekirjoitus

Kati Liukko
Palvelualuejohtaja

Organisaatiotieto

Järjestämisen tuki