§ 9 Palotarkastajan viran täyttäminen Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselle 1.6.2023 alkaen

Lataa 

VAKEDno-2023-201

Päätöspäivämäärä

20.4.2023

Päätöksen tekijä

Pelastusjohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 56 § mukaan Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen pelastusjohtaja valitsee alaisensa henkilöstön. 

Kuvaus

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen palotarkastajan vakinainen virka on ollut julkisesti haettavana 6.3.2023 klo 12.00 –24.3.2023 klo 16:00. Hakuilmoitus julkaistiin hyvinvointialueen Laura-rekrytointijärjestelmässä sekä Kuntarekryssä.

Palotarkastajan kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva opistotason tutkinto ja riittävä perehtyneisyys tai AMK-tutkinto tai pelastusasetuksen (407/2011) 6 §:n mukainen alipäällystö- tai päällystötutkinto. Lisäksi painotettiin hyviä neuvottelu-, kommunikaatio- ja vuorovaikutustaitoja sekä tietoteknisiä taitoja, selkeiden asiakirjojen tuottamiskykyä, oma-aloitteisuutta sekä kykyä itsenäiseen päätöksentekoon. Näiden lisäksi eduksi katsottiin kokemus palveluiden ja prosessien kehittämisestä, verkosto- ja projektityöskentelystä sekä ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen osaaminen. Myös tiedolla johtamisen osaaminen, kyky analysoida dataa, tulosten raportointi sekä kiinnostus ja kyky itsensä ja toiminnan kehittämiseen katsottiin eduksi.

Hakuilmoituksessa esitetyn ohella viran täyttöä ohjaavat perustuslain 125 §:n yleiset virkanimitysperusteet. Näitä ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Yleisen käytännön mukaan taidolla tarkoitetaan koulutuksen ja työkokemuksen avulla hankittuja tietoja, kyky viittaa henkilön tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, kuten luontaiseen lahjakkuuteen, järjestelykykyyn, aloitteellisuuteen ja muihin vastaaviin tehtävien hoitamisen kannalta tarpeellisiin kykyihin ja koeteltu kansalaiskunto tarkoittaa yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viran hoidon kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä.

Määräaikaan 24.3.2023 klo 16:00 mennessä tehtävää haki 16 henkilöä, joista kahdeksan (8) ei täyttänyt viralle asetettuja kelpoisuusehtoja. Haastatteluun kutsuttiin hakemusten perusteella viisi (5) henkilöä. Haastattelut suorittivat 4.4.2023–14.4.2023 Valvontapäällikkö Sanna Nordman sekä kehittämispäällikkö Outi Linnolahti. Toiselle haastattelukierrokselle kutsuttiin kaksi henkilöä ja haastattelijana toimi valvontapäällikkö Sanna Nordman. Toisen haastattelukierroksen jälkeen toinen hakijoista veti hakemuksensa pois.

Haastatteluryhmä esittää, että palotarkastajan virkaan valitaan tradenomi Henna Karvinen. Hakemuksen, koulutuksen, työkokemuksen ja haastattelujen perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella hänellä on parhaat edellytykset palotarkastajan tehtävään.

Päätös

Päätän

  1. ottaa tradenomi Henna Karvisen palotarkastajan vakinaiseen virkaan 1.6.2023, koska hän omaa koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä hakemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen ja
  2. todeta, että päätös on ehdollinen, kunnes virkaan valitulle on tehty hyväksytty turvallisuusselvitys sekä hän on esittänyt hyväksyttävän työterveyshuollon lääkärintodistuksen terveydentilastaan sekä hyväksyttävän todistuksen huumausainetestauksesta.

Allekirjoitus

Jyrki Landstedt, pelastusjohtaja

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut