Aluevaalilautakunta, kokous 13.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 3 Aluevaalilautakunnan tehtävät ja kokoonpano

VAKEDno-2023-1427

Perustelut

Asian valmistelija: hallinnon asiantuntija Kaarlo Suutarinen

 

Vaalilain 12 a § mukaan aluevaltuuston on asetettava hyvinvointialueelle toimikaudekseen aluevaalilautakunta. Siihen kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja kolme muuta jäsentä sekä tarpeellinen määrä varajäseniä, joita on kuitenkin oltava vähintään viisi. Varajäsenet on asetettava siihen järjestykseen, jossa he tulevat jäsenten sijaan. Sekä jäsenten että varajäsenten tulee mahdollisuuksien mukaan edustaa hyvinvointialueella edellisissä aluevaaleissa ehdokkaita asettaneita äänestäjäryhmiä. Jäsen tai varajäsen, joka aluevaalilautakunnalle toimitetun ehdokashakemuksen mukaan on asetettu puolueen tai valitsijayhdistyksen ehdokkaaksi aluevaaleissa, ei voi osallistua aluevaalilautakunnan työskentelyyn kyseisissä vaaleissa.

 

Aluevaalilautakunnan tehtävänä on aluevaalien ehdokasasettelun vahvistaminen ja aluevaalien vaalituloksen vahvistaminen. Vaalilain 143 m § mukaan, jos valtuuston toimikauden aikana varavaltuutettujen määrä jää vajaaksi, aluevaalilautakunnan on aluevaltuuston puheenjohtajan pyynnöstä määrättävä uusia varavaltuutettuja hyvinvointialuelain 25 § mukaisesti.

 

 

Aluevaltuusto on 8.3.2022 § 9 ja 14.3.2023 § 13 päätöksillään valinnut aluevaalilautakuntaan toimikaudeksi 2022–2025 seuraavat henkilöt:

 

Varsinaiset jäsenet:

 

  •    Marilla Kortesalmi (kok.)
  •    Ilppo Alatalo (sd.)
  •    Anne Korkalainen (vihr.)
  •    Niilo Kärki (ps.)
  •    Katja Komeza (vas.)

 

 

Varajäsenet joiden sijaantulojärjestys on seuraava:

 

1. Sari Virrankari (kesk.)

2. Päivi Enden (liik.)

3. Lauri Rantalainen (kd.)

4. Mona Lanaeus (r.)

5. Samuli Porio (vkk.)

Ehdotus

Aluevaalilautakunta päättää merkitä tiedoksi aluevaltuuston 8.3.2022 § 9 ja 14.3.2023 § 13 päätökset aluevaalilautakunnan jäsenten ja heidän varajäsentensä valitsemisesta toimikaudeksi 2022–2025.

Päätös

Aluevaalilautakunta hyväksyi päätösehdotuksen yksimielisesti.