Lasten, nuorten ja perheiden palvelut -jaosto, kokous 11.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Perustelut

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 142 §:n mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat. Esityslista, joka sisältää selostuksen käsiteltävistä asioista ja ehdotukset toimielimen päätöksiksi, lähetetään kokouskutsun yhteydessä. Erityisestä syystä esityslista tai yksittäisen asian selostus ja päätösehdotus voidaan lähettää myöhemmin.

Kokouskutsu toimitetaan, mikäli mahdollista, kolme päivää ennen kokousta toimielimen jäsenille sekä niille, joilla on läsnäolo-oikeus tai -velvollisuus toimielimen kokouksessa. Kokouskutsu ja esityslista lähetetään jäsenille ja muille, joilla on läsnäolo-oikeus tai -velvollisuus, ensisijaisesti sähköisesti.

Hyvinvointialuelain 108 §:n mukaan muu toimielin kuin aluevaltuusto on päätösvaltainen, kun yli puolet jäsenistä on läsnä. Läsnä oleviksi katsotaan myös ne toimielimen jäsenet, jotka osallistuvat kokoukseen sähköisesti.

Hallintosäännön 146 §:n mukaan toimielimen jäsenten, esittelijän ja pöytäkirjanpitäjän lisäksi toimielimen kokouksessa on läsnäolo- ja puheoikeus

  1. aluehallituksen kokouksessa aluevaltuuston puheenjohtajalla ja varapuheenjohtajilla hyvinvointialuelain 26 §:n mukaan sekä kansalliskielilautakunnan puheenjohtajalla hyvinvointialuelain 33 § mukaan;
  2. muiden toimielinten kokouksessa aluehallituksen puheenjohtajalla ja hyvinvointialuejohtajalla, ei kuitenkaan tarkastuslautakunnan eikä aluevaltuuston tilapäisen valiokunnan kokouksessa eikä vaalilaissa säädettyjen vaalitoimielinten kokouksissa sekä
  3. aluehallituksen kokouksessa toimialajohtajilla, johtajaylilääkärillä, konsernipalvelujen toimialan palvelualuejohtajilla, viestinnän edustajalla sekä juristilla;
  4. aluehallituksen kokouksessa nuorisovaltuuston edustajalla. Nuorisovaltuuston edustajalla ei kuitenkaan ole puhe- ja läsnäolo-oikeutta käsiteltäessä salassa pidettäviä asioita.

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut -jaosto myönsi kokouksessaan 13.12.2022 § 6 nuorisovaltuuston edustajalle läsnäolo- ja puheoikeuden jaoston kokouksiin aluehallituksen 7.6.2022 § 94 esityksen mukaan.

Edellä mainitulla henkilöllä on oikeus ottaa osaa keskusteluun, mutta ei päätöksen tekemiseen, jollei hän ole samalla kyseisen toimielimen jäsen. Toimielinten kokousten pöytäkirjanpitäjänä toimii hyvinvointialuejohtajan määräämä henkilö. Pöytäkirjanpitäjällä on puhe- ja läsnäolo-oikeus kokouksissa.Toimielin päättää muiden henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta. Toimielin voi päättää asiantuntijan kuulemisesta yksittäisessä asiassa. Asiantuntija voi olla läsnä kokouksessa asiasta käytävän keskustelun päättymiseen asti.

Hallintosäännön 153 §:n mukaan lasten, nuorten ja perheiden palvelut -jaoston esittelijänä toimii lasten, nuorten ja perheiden palvelujen toimialajohtaja.

Ehdotus

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut -jaosto päättää;

  1. todeta kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi;
  2. myöntää läsnäolo- ja puheoikeuden tähän kokoukseen perheiden erityispalvelujen palvelualuejohtajalle Saana Pukkiolle, johtavalle sosiaalityöntekijälle Juha Ikoselle ja sosiaalityöntekijä Vilja Kantolalle.

Päätös

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut -jaosto päätti;

  1. todeta kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi;
  2. myöntää läsnäolo- ja puheoikeuden tähän kokoukseen perheiden erityispalvelujen palvelualuejohtajalle Saana Pukkiolle, johtavalle sosiaalityöntekijälle Juha Ikoselle ja sosiaalityöntekijä Vilja Kantolalle.

 

Lisätietoja päätöksestä antaa lasten,​ nuorten ja perheiden palvelujen toimialajohtaja Hanna Mikkonen,​ hanna.mikkonen@vakehyva.fi.