Terveydenhuollon palvelut -jaosto, kokous 10.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 11 Tilannekatsaus Peijas-kampus hankkeesta

VAKEDno-2023-515

Perustelut

Valmistelija: sairaalapalvelujen palvelualuejohtaja, Pia Rantamäki

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sairaalapalvelut toimivat kolmessa eri toimipisteessä Katriinan sairaalassa. Peijaksen sairaalassa ja Keravan terveyskeskuksessa. Tämän lisäksi palvelua ostetaan Kaunialan sairaalasta. Hyvinvointialueen asukkaiden erikoissairaanhoidon palveluita tuotetaan kaikissa HUS yhtymän sairaaloissa.

Pääkaupunkiseudun sairaala-alue 2030- vision mukaan Peijaksen sairaala on yksi neljästä pääkaupunkiseudun akuutista ja päivystävästä sairaalasta Meilahden, Jorvin ja Malmin lisäksi. Peijaksessa toimii suuri yhteispäivystys, joka tuottaa päivystyspalvelut Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen väestölle. Päivystykselliset potilasprosessit määrittelevät suuren osan sairaalaan palveluista, päivystävän sairaalan kokonaisuuteen kuuluu mm. päivystys-, valvonta- ja vuodeosastot sekä diagnostiikkapalvelut.  

Hyvinvointialueen perusterveydenhuollon nykyinen sairaalapalvelujen kapasiteetti ei riitä kattamaan tulevaa tarvetta väestön kasvaessa ja ikääntyessä. Vantaan ja Keravan kaupungit ja HUS ovat valmistelleet jo usean vuoden ajan ns. Peijas-kampus suunnitelmaa, jossa nykyisten potilaspaikkojen lisäksi Peijakseen rakennettaisiin lisäpaikkoja kattamaan myös tulevaisuuden sairaalahoidon tarve. Asia on edennyt viime syksynä Vantaan kaupungin kaupunkiympäristön toimialalle käsittelyyn sillä valmistellun suunnitelman eteenpäin vieminen edellyttää kaavamuutosta rakennusoikeuden lisäämiseksi. Sairaalan tontin omistaa Vantaan kaupunki. Sairaalakiinteistön tilat omistaa HUS, ja rakennuksissa on HUS:n ja VAKEn toimintaa.

Palvelualuejohtaja esittelee tehdyn valmistelun ja kaavasuunnitelman.

Ehdotus

Terveydenhuollon palvelut -jaosto päättää merkitä tiedoksi palvelualuejohtajan tilannekatsauksen.  

Päätös

Terveydenhuollon palvelut -jaosto päätti merkitä tiedoksi palvelualuejohtajan tilannekatsauksen.