§ 12 PIHLAJALINNA LÄÄKÄRIKESKUS OY/ HOITAJAPUHELINPALVELUA KOSKEVAN SOPIMUKSEN MUUTTAMINEN

Lataa 

VD/9863/02.08.00.00/2020

Päätöspäivämäärä

19.5.2023

Päätöksen tekijä

Terveysasemapalvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 46 § mukaan Palvelualuejohtaja päättää alle 1 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista. Sosiaali- ja terveyspalveluiden palveluhankinnoissa palvelualuejohtaja päättää kuitenkin alle 10 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista.

Kuvaus

Vantaan kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon toimiala järjesti keväällä 2021 tarjouskilpailun hoitajapuhelinpalvelujen hankinnasta. Sopimuskausi alkoi 20.4.2021 ja on voimassa toistaiseksi.

Kyseessä oli kansallisen kynnysarvon ylittävä terveyspalvelujen hankinta. Hankinnasta on julkaistu hankintailmoitus 10.2.2021 julkisten hankintojen sähköisellä kanavalla (HILMA) www.hankintailmoitukset.fi. Hankinnassa käytettiin avointa menettelyä.

Hoidontarpeen arviointi ja ajanvarauslinjan palveluntuottajaksi valittiin kilpailutuksessa Pihlajalinna Lääkärikeskukset Oy hinnan perusteella. Puhelun hinta oli 7,94 euroa/puhelu sisältäen palvelukuvauksen mukaisen palvelun.

Terveysasemapalveluiden toiminnan muuttuessa kesällä 2023, tulevat palveluiden tuottamistavat muuttumaan merkittävästi. Terveysasemapalvelut on neuvotellut uudistetulle palvelukuvaukselle Pihlajalinna Lääkärikeskus Oy:n kanssa uuden hinnan, joka on 10,33 eur/puhelu. Puhelu sisältää uuden palvelukuvauksen mukaisen palvelun, mutta kuitenkin siten, että puheluihin alun perin sovittu euromäärä pysyy ennallaan. Toiminnan muutoksessa hoitaja konsultoi lääkäriä aina, kun on tarpeen varata aika lääkärille ja siten puheluiden kesto tulee pidentymään. Määrällisesti puhelut tulevat vähenemään ja palvelun kustannus säilyy alkuperäisen hankintasopimuksen tasoisena. Kyseessä ei siten ole alkuperäiseen sopimukseen tehtävästä olennaisesta muutoksesta.

Voimassa olevan sopimuksen muut ehdot pysyvät ennallaan ja noudatamme siten 20.4.2021 tehtyä sopimusta.

Tilaaja ei sitoudu tarjouspyyntöasiakirjoissa esitettyihin arvioihin hankintamääristä.

Päätös

Päätän hyväksyä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen ja Pihlajalinna Lääkärikeskus Oy:n välisen uudistetun hoitajapuhelinpalvelua koskevan sopimuksen. Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää kuntalain 92 § mukaista otto-oikeuttaan.

Lisätiedot: Virve Ristolainen

virve.ristolainen@vakehyva.fi

Allekirjoitus

Puurula Marja, vs. Terveysasemapalvelujen palvelualuejohtaja

Organisaatiotieto

Terveydenhuollon palvelut