§ 2 Asiantuntijapalveluhankinta Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hyvinvointikertomus- ja suunnitelmaprosessin kehittämiseen ja mallintamiseen toukokuussa 2023

Lataa 

VAKEDno-2023-134

Päätöspäivämäärä

23.5.2023

Päätöksen tekijä

Asiantuntija ja kehittämispalveluiden sosiaalijohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön § 46 mukaan palvelualuejohtaja päättää alle 1 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista.

Kuvaus

Hyvinvointialueen on lain mukaan seurattava alueen väestön hyvinvoinnin ja terveyden tilaa ja siihen vaikuttavia tekijöitä sekä edistää hyvinvointia ja terveyttä alueella suunnitelmallisesti. Hyvinvointialueen tulee raportoida aluevaltuustolle vuosittain sekä laatia alueellinen hyvinvointikertomus ja - suunnitelma aluevaltuustolle valtuustokausittain. Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen rakenteita on kehitetty ja tullaan edelleen kehittämään siten, että ne vastaavat hyvinvointialueen tarpeita.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue kehittää hyvinvointialueelle alueellisen hyvinvointikertomuksen ja - suunnitelman (AHVK+S) prosessin. Työssä laaditaan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen ensimmäinen alueellinen laaja hyvinvointikertomus. Vantaan ja Keravan hyvinvointialue pyysi Gesund Partners Oy:ltä tarjousta asiantuntijapalvelusta liittyen kehitettävään hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyöhön ja toimintamalleihin. Työssä tuetaan hyvinvointialuetta ensimmäisen alueellisen hyvinvointikertomuksen ja -suunnitelman laadinnassa. Hyvinvointikertomus ja suunnitelma sisältää alueellisen hyvinvointisuunnitelman sekä ikäryhmäkohtaiset hyvinvointisuunnitelmat. Gesund Partnersin tarjoama asiantuntijatuki kohdentuu erityisesti hyvinvointikertomuksen ja -suunnitelman sisällölliseen sparraukseen ja tukeen, sisältäen esim. kirjoittamisen ja viimeistelyn tuen sekä tavoitteiden ja mittaamisen suunnittelun ja muotoilun sparrauksen. Lisäksi tuki kattaa hyvinvointisuunnitelmien toimenpiteiden määrittelyä koskevan työpajan valmistelun, fasilitoinnin ja purun. Tarjousta pyydettiin Gesund Partners Oy:ltä, sillä työtehtävät ja prosessin toteutusaikataulu edellyttävät, että palvelua tarjoavalla asiantuntijalla on asiantuntemusta Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella toteutettavasta hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyöstä sekä hyvinvointikertomusprosessista. Työ toteutetaan osin palvelumuotoilun menetelmiä ja periaatteita hyödyntäen yhteistyössä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen johdon ja asiantuntijoiden kanssa.

Projektikokonaisuus toteutetaan touko-elokuun 2023 välisenä aikana.

Prosessi toteutetaan työparityöskentelynä yhdessä hyvinvointialueen asiantuntijan kanssa. Gesund Partners Oy on antanut 10.5.2023 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle tämän päätöksen liitteenä olevan tarjouksen asiantuntijapalvelun toteuttamisesta. Hankinnan ennakoitu arvo on 13 520 euroa (alv 0 %).

Päätös

Päätän hankkia asiantuntijapalvelua Gesund Partners Oy:ltä. Hankinnan arvioitu kokonaisarvo on 13 520 euroa (alv 0 %), joten kyseessä on hankintalaissa (1397/2016) säädetyn kansallisen kynnysarvon alittavasta hankinnasta (pienhankinta), jonka vuoksi hankintaa ei kilpailuteta hankintalain mukaisesti.

Allekirjoitus

Elina Eeva, palvelualuejohtaja

Organisaatiotieto

Hankinta