Nationalspråksnämnden, kokous 16.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 12 Godkännande av arbetsordningen samt val av protokolljusterare

Perustelut

Godkännande av arbetsordningen

Om möjligt ska kallelsen sändas minst tre dagar före sammanträdet till ledamöter i organet och till dem som har rätt att närvara eller plikt att närvara vid organs sammanträde. Kallelsen och föredragningslistan sänds till organets ledamöter och till övriga som har rätt eller skyldighet att närvara, i första hand elektroniskt. Föredragningslistan innehåller ett förslag till arbetsordningen vid sammanträdet.

Val av protokolljusterare

Organets ordförande ser till att protokoll förs vid sammanträdet och svarar för innehållet i protokollet. Om ordföranden och protokollföraren har olika meningar om sammanträdets förlopp, ska protokollet upprättas så som ordföranden anser vara riktigt. Protokollet undertecknas av ordföranden och kontrasigneras av protokollföraren. Protokollet justeras på det sätt som organet beslutat. Protokollet kan undertecknas och justeras elektroniskt. Det protokoll eller den del av protokollet som gäller beslut som fattats i elektroniskt beslutsförfarande kan justeras separat före sammanträdet. Avsikten är att nationalspråksnämnden vid sitt sammanträde utser två protokolljusterare, som vid behov fungerar även som rösträknare.

Ehdotus

Nationalspråksnämnden beslutar att:

  1. godkänna arbetsordningen enligt föredragningslistan;
  2. välja två protokolljusterare; 
  3. att det justerade protokollet hålls tillgängligt i det allmänna datanätet på välfärdsområdets webbplats (https://vakehyva.cloudnc.fi) från och med tisdagen 23.5.2023 kl. 12:00.

Päätös

Nationalspråksnämnden beslöt att:

  1. lägga till §17 på föredragningslistan "Vanda och Kervo välfärdsområdes nationalspråksnämnds utlåtande om samarbetsavtalet mellan de tvåspråkiga välfärdsområdena";
  2. godkänna arbetsordningen enligt föredragningslistan, inklusive tilläggsparagrafen;
  3. välja två protokolljusterare: Klaus Kojo och Tony Viksten;
  4. att det justerade protokollet hålls tillgängligt i det allmänna datanätet på välfärdsområdets webbplats (https://vakehyva.cloudnc.fi) från och med tisdagen 23.5.2023.

 

Mer information om beslutet ges av nationalspråksnämndens föredragande Kati Liukko, kati.liukko@vakehyva.fi.