§ 6 Viranhaltijapäätös Hyvinvointialueen palvelu- ja käteiskassojen käyttöoikeuksien myöntämisestä

Lataa 

VAKEDno-2023-1709

Päätöspäivämäärä

3.5.2023

Päätöksen tekijä

Talousjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö § 82 (Aluevaltuusto 14.3.2023) 

Kuvaus

Hyvinvointialueen hallintosäännön 82§:n mukaan talousjohtaja vastaa rahavarojen käytännön hoitamisesta, päättää käteiskassojen käytöstä sekä antaa niitä koskevat ohjeet. Kassoja hallinnoidaan hyvinvointialueella Ceepos-palvelukassajärjestelmällä, jota käytetään käteisen rahan ja korttimaksujen vastaanottamiseksi kassapisteissä. Palvelukassojen kirjanpitoaineisto välittyy liittymän kautta kirjanpitoon. Ceepos-palvelukassaohjelmistosta vastaa tietohallinto ja ohjelmiston pääkäyttäjyys on talouspalveluissa. 

 

Hyvinvointialueelle siirtyi liikkeenluovutuksessa Vantaan ja Keravan kaupungeilta yhteensä seitsemän eri toimipisteen käteiskassaa.  Kaikkien palvelu- ja käteiskassaa käyttävien myyntipisteiden yhteismyynti volyymiltaan on arviolta alle 70.000 euroa vuodessa. Toimipisteissä on mahdollisuus maksaa tuotteet ja ateriamaksut käteisellä tai maksukortilla.  

 

Kassojen käyttöoikeudet hyvinvointialueen toimipisteille myönnetään erillisellä päätöksellä vain sellaisille henkilöille,​ jotka sitä perustellusti toiminnassa tarvitsevat. Mikäli kassan hoitotehtävää toimittava henkilö vaihtuu,​ tilataan uudelle henkilölle uusi käyttövaltuus ja edellisen henkilön käyttöoikeudet mitätöidään.  

 

Kassan käyttöoikeuden haltija sitoutuu noudattamaan ja toimimaan kassan käyttöön liittyviä ohjeistuksien mukaisesti. Toimipisteen esimiehen vastuulla on seurata, että annettuja ohjeita noudatetaan. Kassanhoitajan on täsmäytettävä toimipisteen kassa päivittäin. Mikäli kassanhoitaja havaitsee päivittäisessä kassan täsmäytyksessään kassavirheen, on se kirjattava välittömästi selvittelytilille esimiehen hyväksymänä ja selvitettävä viipymättä. Käteiskassavarat tarkastetaan erillisen ohjeistuksen mukaisesti säännöllisesti ja tarkastuksesta laaditaan kirjallinen tarkastuspöytäkirja.   

 

Seuraavat henkilöt (24 henkilöä) tarvitsevat Ceepos-kassajärjestelmän käyttöoikeuksia tehtävissään Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella:  

Käyttäjä

Toimipiste

Sanna Niskanen

Kapussi

Päivi Kinnunen

Kapussi

Eija Hiltunen

Kapussi

Rebecca Ahava

Käenkukka

Merja Nummi-Korkiala

Käenkukka

Sanna Kinnarinen

Työkeskus

Tanja Nevamäki

Jenga

Emmi Närhi

Jenga

Jarkko Turtia

Luxi 

Olli Lammi

Luxi 

Jari Viheräkoski

Luxi 

Tapio Aro

Reeli

Sirpa Martikainen

Reeli

Tuomas Rahikka

Reeli

Mira Vastapuu

Reeli

Marko Viinikka

Reeli

Heidi Haapala

Koutsi 

Jaana Jaatinen

Koutsi 

Paula Heinonen

Anna Turunen

Juha Haataja

Koutsi 

Koutsi

Koutsi

Jouko Tauriainen

Valtti

Heli Sengezer 

Esihenkilö Luxi ja Valtti

Timo Hirvonen

Kirjanpidon pääkäyttäjä

 

Päätös

Päätän myöntää Ceepos-kassajärjestelmän käyttöoikeudet esityksen listauksen mukaisille yhteensä 24:lle henkilölle eri toimipisteissä.

Allekirjoitus

Talousjohtaja Hanna Heinikainen

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue